Bulai, fază tare cu vecinul lui Liviu Dragnea. „Era mândru şi era normal să aibă mai mult decât el”
0 3 minute 3 luni

Sociologul Alfred Bulai a adus aminte de o fază tare cu vecinul lui Liviu Dragnea, plecând de la situaţia lui Iulian Dumitrescu, despre care se spune că plătea o chirie de 6000 euro pe lună într-un complex de 800 mp. 

CITEŞTE ŞI Întrebările momentului în cazul Iulian Dumitrescu: Cine a dat informații pe surse din dosar sau ce faci cu o casă de 800 mp?

Alfred Bulai şi Val Vâlcu au vorbit despre diferenţele dintre categoriile sociale, dar şi despre faptul că mulţi români încă nu sunt deranjaţi de astfel de lucruri. 

„Ca să ai o cultură democratică, ea trebuie sădită în timp. Noi nu avem, la nivel de populaţie, în sensul în care o mare parte din populaţie are cultivată un gen de obedienţă, de acceptare. Îmi aduc aminte o chestie drăguţă, un reportaj pe vremea lui Dragnea. A mers un reporter la Alexandria, a căutat un vecin pe lângă casa lui Dragnea. Era proprietate mare de tot, era vecin cu jumătate de oraş. Şi a întrebat reporterul pe omul ăla dacă ştie cine stă acolo. „Aaaa, da, domnu’ Dragnea”, a răspuns. Era mândru. Şi reporterul îi zice că Dragnea are o casă mare de tot şi vecinul o casă mică, sărăcăcioasă. Şi ăla a zis „păi da, normal”. Deci acel om era chiar mândru că Dragnea era vecinul lui şi pentru el era normal să aibă mai mult. 

Din păcate, avem acest gen de absenţă, de cultură. Există un fond non-democratic în cultura noastră, care crează obedienţă. În comunism, cea mai mare parte a populaţiei era obişnuită să fie obedientă. Nu prea era cazul să fie altfel”, a declarat sociologul Alfred Bulai la Nod în Papură. 

Bulai: Am fost la unul dintre fraţii lui Ceauşescu acasă 

„Eu am fost la unul dintre fraţii lui Ceauşescu acasă. Prin anii ’80, la Ion Ceauşescu. Nu era el acasă, era ginerele, pe care îl cunoscusem în facultate. Era super modestă faţă de ce există azi pentru nivelul mediu, nu pentru bogaţi. Era o porticică mică, era vai de capul lui. Era fratele lui Ceauşescu, avea funcţii prin stat”, a mai spus sociologul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *