Salvaţi-l pe Robert Şerban şi nu-l mai votaţi ! Alţi 800 000 de euro pierduţi de la bugetul local – JURNALUL DE CONSTANTA
0 5 minute o lună

Incompetenţa primarului Robert Şerban pare ca nu are limite. Caracter slab, pune în faţa intereselor oraşului satisfacerea nevoilor interlopilor din Eforie care i-au plătit campania electorală.

Una din gafele care parcă nu se mai termină s-a consumat zilele trecute, când, prin decizia definitivă din 07.09. 2020 din dosarul 7301/118/2018, Curtea de Apel Constanţa a decis că acţiunea de recuperare de către Primăria Eforie a unui prejudiciu de 800 000 euro, reprezentând o situaţie de lucrări întocmită în fals şi semnată chiar de viceprimarul de la acea dată, Robert Şerban, către Ministerul Dezvoltării, plus penalităţi şi majorări, a fost deschisă tardiv, depăşind termenul de prescriere.

Este vorba de o factură de 2 680 967 lei la care se adaugă penalităţi de 717 332 lei, factură transmisă de Primăria Eforie în anul 2014, prin care se solicita Ministerului Dezvoltării decontarea unor lucrări care nu s-au executat la blocurile de locuinţe sociale din Eforie Sud.

Banii ajunşi în conturile primăriei nu au mai fost plătiţi societăţii executante după ce o comisie a sesizat faptul că datele înscrise în situaţiile de lucrări erau nereale, astfel că o parte din sumă a fost plătită unei alte firme, dovedită ca fiind de tip fantomă, iar cealaltă parte pur şi simplu a dispărut.

În urma unui control în anul 2016, Curtea de Conturi a dispus recuperarea prejudiciului atenţionând apropierea termenului de prescripţie de 3 ani de la săvârşirea faptei. Luat cu alte treburi probabil, Robert Şerban a deschis acţiunea abia în anul 2018, la patru ani distanţă de când banii s-au volatizat chiar sub semnătura sa.

Strategia lui Şerban a fost una deliberat infracţională, căci astfel a justificat proba acţiunii în faţa Curţii de Conturi. conştient fiind de imposibilitatea admiterii acesteia de către instanţa de judecată.

Din păcate pentru el, a fost o strategie proastă, pentru că întruneşte toate condiţiile pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, care prevede că fapta funcționarului care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act sau îl îndeplinește în mod defectuos și prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică.

Şi fiindcă prin nerecuperarea unui prejudiciu a creat un nou prejudiciu, banii nefiind recuperaţi, asupra lui intervine şi răspunderea civilă delictuală, care se concretizează într-o obligaţie de reparare a prejudiciului cauzat printr-o faptă ilicită.

În consecinţă, Ministerul Dezvoltării îşi va îndrepta acţiunea de recuperare a celor 2 680 967 lei plus penalităţi, către cel care a făcut posibil nerecuperarea prejudiciului, adică nefericitul de Robert Şerban. În mod legal, Primăria Eforie e obligată să se îndrepte şi ea către Şerban, pentru recuperarea pagubei create prin plata penalităţilor şi majorărilor.

La toate astea se vor adăuga şi acţiunile civile şi penale ale celor care au stat prin tribunale acuzaţi aiurea de un primar incompetent.

Primarul din Eforie are deja sechestru pe bunuri în urma unui dosar penal în care a fost trimis în judecata pentru fapte de corupţie. Deasemenea, pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu are şi câteva propriri pe salariu, în baza unor decizii judecătoreşti.

Ştim că e greu, dar cum îl cunoaştem om de onoare, poate totuşi îşi va plăti obligaţiile către statul român şi către locuitorii oraşului Eforie prin vânzarea vilei pe care o deţine la Bucureşti pe numele sorei sale, celebra creatoare de modă de renume internaţional Oana Şerban, cumpărată în anul 2012 cu banii rezultaţi din închirierea tarabelor şi locurilor de parcare.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *