Investitorii și-au abandonat blocurile din Eforie Sud din cauza romilor. Video | replicaonline.ro
0 3 minute 1 an

Despre comunitatea de rromi ce își face veacul pe Strada Agricolă din Eforie s-au scris în trecut numeroase articole. Mutarea acestora în zona periferică a orașului a generat un întreg scandal, sfârșit în instanță. Evacuarea acestora din barăci și salubrizarea terenului pare că a fost însă doar o soluție temporară. În cursul zilei de marți, 4 aprilie a.c., mai mulți tineri au putut fi văzuți în apropierea grămezilor de gunoaie ce au pus stăpânire pe zonă. Activitatea acestora a afectat și investițiile din zonă, cele două blocuri construite aici fiind vandalizate și lăsate în paragină.


Problema romilor ce s-au aciuat pe Strada Agricolă din Eforie, după ce au fost izgoniți de autorități din jurul gropii de gunoi, a fost amplu discutată în trecut. În urma numeroaselor sesizări ale locuitorilor din apropiere, ce au reclamat comportamentul acestora, cât și insalubritatea zonei, s-a ajuns chiar la măsuri radicale, dispunându-se evacuarea barăcilor unde locuiau și relocarea familiilor.

Investitorii si-au abandonat blocurile din Eforie Sud din cauza romilor. Video

După un întreg scandal, care au participat și numeroase ONG-uri, care au pledat pentru cauza romilor și a copiilor acestora, se pare că încă nu s-a găsit o soluție pentru aceștia.

Investitorii si-au abandonat blocurile din Eforie Sud din cauza romilor. Video
Marți, 4 aprilie a.c., mai mulți tineri au fost văzuți în această zonă, supraveghind probabil măgarul aflat la păscut în zonă. Din tablou nu lipseau nici grămezile de gunoaie, și mirosul îngrozitor. Deasupra mormanelor de deșeuri tronează două imobile, aflate într-un stadiu avansat de degradare, un semn clar al impactului negativ pe care activitatea comunității din zonă l-a avut asupra investițiilor imobiliare.

Investitorii si-au abandonat blocurile din Eforie Sud din cauza romilor. Video
Mizeria poate reprezenta un adevărat pericol asupra sănătății persoanelor din apropiere, iar intervenția autorităților este necesară, atât pentru binele celor ce au înaintat în trecut numeroase plângeri, cât și pentru cel am cetățenilor romi. Comunicarea, relaționarea și implicarea acestora în obiectivele, proiectele și politicile ce îi vizează sunt factori cheie ai integrării comunității rome. Marginalizarea acestora poate avea în timp consecințe negative, ce se abat asupra întregii societăți.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *