April 27, 2024
De la finu’ pentru nașu’! Primăria  Eforie plătește construcția hotelului nașului lui Robert Șerban – JURNALUL DE CONSTANTA
0 3 minute o lună

Liberalul Aurelian Ceauș, nașul de cununie al primarului Robert Șerban, s-a apucat de construcția unui hotel de 3 etaje, pe strada Mării din Eforie Sud, cunoscută ca o zonă extrem de scumpă în care au investiții fostul senator Gigi Chiru, Eugen Bogatu și Mircea Marcu, foști directori ai Portului Constanța sau Otilia Brăiloiu, soția răposatului Ovidiu Brăiloiu.

Investiția este făcuta pe firma Esteitinvest SRL, care îi aparține lui Ceauș, după ce a cumpărat-o în decembrie anul trecut de la Anca Eugenia Botezan, directoarea economică a societății Setconstruct SRL.

Setconstruct SRL este societatea care se ocupă de reabilitarea lacului Belona, lucrare din fonduri europene în valoare de 10.862.435 lei, fără TVA, şi amenajarea a cinci parcuri din Eforie, în valoare de 15.875.067 lei, tot fără TVA, și care îi aparține, prin interpuși, aceluiași Ceauș.

Anca Eugenia Botezan a fost vreme de mai mulți ani, administrator al Domeniului Public și Privat Județean (DPPJ), firma Consiliului Județean Constanța, funcție din care a oferit companiei Setconstruct numeroase contracte atât de mari, încât au condus la falimentul DPPJ în 2014.

Considerând că cei peste 10 000 000 lei nu sunt de ajuns pentru amenajarea care pare să nu se mai termine niciodată a lacului Belona, primăria Eforie a suplimentat fondurile, în august 2022, cu încă 1 085 461 lei, fără licitație și având ca sursă bugetul local.

Chiar și în această situație, lucrările stagnează, mergând în schimb cu repeziciune lucrările la hotelul lui Ceauș.

Deși proiectul datează tocmai din 2017, nașul lui Șerban s-a apucat de construcție de abia anul acesta, dupa ce banii suplimentați au ajuns în conturile firmei Setconstruct, în condițiile în care amenajarea lacului Belona a rămas la același stadiu de paragină.

Astfel se explică și sursa banilor pentru construcția hotelului, atâta vreme cât Esteitinvest SRL a avut anul trecut o cifră de afaceri de doar 1000 de lei și datorii de aproape 100 000 lei.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *