April 27, 2024
Aici sunt banii dumneavoastră! Primăria Eforie a risipit în 2023 peste 3 500 000 lei numai pe studii de fezabilitate și consultanță fictivă – JURNALUL DE CONSTANTA
0 3 minute o lună

Deși războiul are loc la câteva sute de kilometri mai la nord, orașul Eforie arată de parcă el ar fi ținta bombardamentelor: străzi și trotuare distruse, mizerie, spații verzi neîngrijite, clădiri dărăpănate, situație ce denotă o incompetență crasă a administrației publice locale condusă de primarul Robert Șerban.

Și totuși bani există, căci în urma măririi taxelor și a inflației, Eforie are un buget de trei ori mai mare decât în urmă cu câtiva ani. Și atunci, unde sunt acești bani?

O simplă verificare a contractelor încheiate de primăria Eforie în anul 2023, lămurește această enigmă: pe consultanță, studii de toate felurile sau asistență. S-au cheltuit atât de mulți bani pe aceste servicii, aproape toate inutile, încât te întrebi cu ce se mai ocupă funcționarii publici bine plătiți care aglomerează birourile clădirii primăriei.

Aflăm astfel că juriștii primăriei Eforie au chiar ei nevoie de consultanță juridică pentru a știi cum să reprezinte instituția în instanță, că inspectorii de la achiziții publice habar n-au cum se face o achiziție, fondurile europene sunt în continuare un mare mister și e nevoie de îndrumare, urbanismul cu greu poate să citească un plan cadastral fără ajutor de specialitate și că inginerii primăriei sunt total neputincioși în fața unui proiect tehnic fără o consiliere adecvată.

Ba chiar și funcționarele de la serviciul financiar au avut nevoie de consultanță anul trecut, în valoare de 80 000 de lei, pentru a calcula taxele și impozitele populației. Zeci de mii de euro s-au aruncat pe sondaje și studii de piață, 110 000 lei pe studierea solului(!), 690 000 lei au costat studii de fezabilitate rămase fără nicio finalitate și alți bani publici s-au risipit pe diverse fantezii ale primarului în funcție.

De menționat că printre beneficiarele banilor cetățenilor din Eforie sunt și două firme din Galați, Arhideskvision SRL și AMG Lorem Construct SRL, care au mai beneficiat în 2021 de un contract în valoare de 2,3 milioane lei de la primăria Eforie pentru expertiza aferentă unui proiect de transport public ecologic de călători, cu parcări, piste de biciclete și mijloace de transport electrice.

Așa cum s-a materializat acest proiect, la fel se vor realiza și celălalte, în realitate niște hărtii măzgălite și lipsite de valoare, dar plătite cu bani mulți de o conducere locală coruptă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *