April 23, 2024
Fățărnicia unui edil / Primarul din Eforie zice ca e cinstit si sarac | ConstanțaReală
0 4 minute 12 luni

Serban Robert merge cu ,,microbuzul” la vila impozantă din Agigea

Primarul Serban Robert – pare ce nu este. Oficial, in documente, apare sarac si integru, dar realitatea il contrazice si il aseaza in randul celor ipocriti. In scripte nu are un leu in banca si nu detine nici macar un Matiz. Astfel, am putea intelege ca exista un edil ce merge acasa cu microbuzul si se chinuie de la luna la luna cu salariul. In fapt, il poti zari doar la volanul unor masini de lux de fabricatie germana. Situata in primul rand de imobile de langa Steaua de Mare, locatie ce apartine de comuna Agigea, casa lui Serban iese in evidenta prin numarul mare de aparate de aer conditionat. 10 unitati ii asigura caldura pe timp de iarna si racoarea necesara pentru a suporta arsita verii. O vila cu doua etaje si un pod mansardat, ce se afla in lotul 22, aflat pe strada Emil Racovita nr 36. Imobil cu aproximativ 400 mp construiti si un teren de 421 mp. La doi pasi de localitatea pe care o pastoreste – Eforie Nord.

In 2016 a iesit pe strada cu zambetul pe buze incercand sa convinga alegatorii printr-un plan ce aducea linistea in randul tuturor celor care locuiau pe faleza Eforiilor. Serban ii asigura ca va consolida definitiv faleza si zona va deveni sigura. Totul a ramas la nivel de zambet viclean. Bani a avut de ajuns.

Dar nu pentru reabilitarea zonei afectate. Incepand cu 2018 – Consiliul Local Eforie se pregătea să cheltuiască aproximativ 4 milioane euro (17.782.638 lei) pentru dezvoltarea infrastructurii din stațiunile Eforie Sud și Eforie Nord. In 2020 – zona arata ca dupa bombardament. Pentru gestionarea unor lucrari fara sfarsit avea nevoie si de stimulente financiare oficiale asa ca : primarul Robert Șerban și-a mărit salariul de 12 ori, ajungând să ridice lunar, în calitate de edil, aproximativ 140 milioane lei vechi. Pentru a-si sustine chenzina aberanta, in contrapartidă, a introdus nenumărate taxe în oraș, fapt care l-au transformat in cel mai huiduit edil din Romania. Totusi, in viziunea lui Serban, alegerile din iunie 2020 ar fi trebuit sa fie o simpla formalitate pentru reinvestirea lui in functia de edil. Tupeul i-a fost domolit insa dupa ce mana legii l-a readus cu picioarele pe pamant si i-a daruit cosmaruri cu Poarta Alba. In tupeul nemarginit, Serban a incercat sa tranzactioneze un teren al orasului ca si cum ar fi fost bunul lui propriu.

Actul de vânzare-cumpărare a avut loc cu încălcarea dispoziţiilor legale privind administraţia publică locală. Astfel, cu ocazia şedinţei de consiliul local din data de 23.12.2016, a fost facilitata adoptarea unei hotărâri de consiliu local care în realitate nu fusese adoptată. Hotărârea de Consiliu Local Eforie nr.229/23.12.2016, act administrativ ce a intrat în circuitul juridic şi ulterior a constituit temei pentru încheierea de către Şerban Robert, prin semnătură delegată, a contactului de vânzare-cumpărare din data de 08.03.2019, pentru suprafaţa de 3.150 mp. De aceleaşi fapte a fost acuzat şi consilierul local Cojea Florian, la respectiva şedinţă a Consiliului Local Eforie el fiind preşedintele acesteia. Serban a produs astfel o vătămare a intereselor legitime ale unităţii administrativ-teritoriale Eforie. Primarul are parte si de un element subsidiar de nelegalitate, respectiv vânzarea imobilului de pe teren, cu încălcarea legii privind organizarea, în mod obligatoriu, a licitaţiei publice. Finalul – Măsuri asiguratorii asupra vilei si terenului de la Agigea. Plus vise spulberate pentru obtinerea unui nou mandat de edil.

Voteaza articolul!








Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *