Cine este Andrei Troşev, mercenarul pe care Putin vrea să-l pună șeful Wagner, în locul lui Prigojin. I se spune „Căruntul”
0 4 minute 9 luni

Cine este Andrei Troşev, mercenarul pe care Putin vrea să-l pună șeful Wagner, în locul lui Prigojin. I se spune

Cine este Andrei Troşev, mercenarul pe care Putin vrea să-l pună șeful Wagner, în locul lui Prigojin. I se spune „Căruntul” / Foto: Pixabay

Vladimir Putin ar vrea să pună un alt mercenar la șefia Wagner, în locul lui Evgheni Prigojin.

Președintele rus Vladimir Putin a spus că le-a propus luptătorilor Grupului Wagner ca un mercenar de rang înalt cunoscut sub numele de „Sedoi”, care înseamnă „Cărunt” în rusă, să preia comanda în locul lui Evgheni Prigojin, scrie Reuters.

Cine este „Căruntul”?

„Sedoi” este numele de război al lui Andrei Troşev, un înalt comandant Wagner, conform documentelor de sancțiuni ale Uniunii Europene, documentelor oficiale franceze, surselor și rapoartelor din presa rusă. Printre asociații săi se numără Dmitri Utkin, un fost ofițer al forțelor speciale de informații militare GRU și fondator al Wagner, a spus UE.

Canalele pro-Wagner de pe Telegram au spus în mod repetat că Andrei Troşev, este cunoscut după indicativul „Sedoi” și că este unul dintre cei mai înalți comandanți ai Grupului Wagner.

Ziarul Kommersant l-a citat pe Putin spunând că „Sedoi” a fost adevăratul comandant al Wagner. UE l-a descris drept „directorul executiv (șeful de personal) al Grupului Wagner” într-un document din 2021, care spune, de asemenea, că a fost membru fondator al grupului de mercenari.

„Andrei Troşev este direct implicat în operațiunile militare ale Grupului Wagner în Siria. El a fost implicat în special în zona Deir al-Zor. Ca atare, el oferă o contribuție crucială la efortul de război al (președintelui sirian) Bashar al-Assad și, prin urmare, sprijină și beneficiază de pe urma regimului sirian”, a spus UE.

Marea Britanie l-a descris, de asemenea, în documentele sale de sancțiuni pentru Siria, drept directorul executiv al Wagner.

Andrei Troşev a primit cea mai înaltă medalie a Rusiei

Andrei Troşev s-a născut în Leningrad, numele din epoca sovietică pentru Sankt Petersburg, la 5 aprilie 1962, potrivit surselor ruse. Documentele de sancțiuni occidentale menționează data nașterii lui ca 5 aprilie 1953. Nu este clar de ce.

A luptat în Afganistan în timpul războiului de un deceniu al Uniunii Sovietice acolo. După căderea Uniunii Sovietice, a servit în Caucazul de Nord cu armata rusă și apoi în SOBR, o unitate de forțe speciale de reacție rapidă a Ministerului de Interne rus. Era comandant în unitate.

Pentru serviciul său în Afganistan, Andrei Troşev a primit de două ori Ordinul Steaua Roșie. El a primit cea mai înaltă medalie a Rusiei, Eroul Rusiei, în 2016 pentru asaltul din Palmyrei împotriva militanților Statului Islamic. O fotografie a apărut în presa rusă în 2017, care îl arată pe Putin alături de Andrei Troşev, Utkin și alții. Ambii bărbați poartă mai multe medalii. Se crede că fotografia datează din anul 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *