Meniu de dietă pentru 13 zile. Mic dejun, prânz, cină și gustări
0 5 minute 12 luni

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Ziua 1

Mic dejun: 1 ceaşcă de cafea neagră, 1 cub de zahăr, o felie subţire de pâine prăjită

Prânz: 2 ouă fierte tari, 1 morcov ras

Cină: pui la grătar (fără piele), aromat cu ulei şi lămâie

Ziua 2
 
Micul dejun – 1 ou fiert tare cu o salată de castraveţi, iaurt şi verdeţuri

Gustare – 1 castravete

Prânz – fructe de mare cu salată de castraveţi şi iaurt

Gustare – smoothie din castraveţi

Cină – salată cu şuncă slabă, ou fiert tare, roşii, castraveţi şi spanac

Ziua 3
 
Mic dejun: 1 ceaşcă de cafea neagră, 1 cub de zahăr

Prânz: 2 ouă fierte tari

Cină: 1 felie mare de carne de vită (250 grame), ulei (cum ar fi uleiul extra virgin de măsline sau alte uleiuri presate la rece) şi lămâie 
 
Ziua 4
 
Micul dejun – supă cremă de castraveţi 

Gustare – sandviş cu castraveţi şi ton

Prânz – salată grecească de roşii, castraveți, brânză feta şi fasole roşie

Gustare – 1 castravete

Cină – 2 copănele de pui la cuptor sau grill cu salată de roşii şi castraveţi

Ziua 5
 
Mic dejun: 1 ceaşcă de cafea neagră, 1 cub de zahăr, o felie subţire de pâine prăjită

Prânz: 1 cană iaurt simplu

Cină: 1 ou fiert, 1 morcov ras, o cantitate mică de brânză de vacă
 
Ziua 6
 
Micul dejun – 2-3 bruschete cu roşii
 
Gustare până la prânz – un rulou din şuncă slabă umplută cu cremă de guacamole, roşii şi ceapă verde
 
Prânz – salată de cuşcuş hidratat în apă 20 de minute, roşii, ceapă verde, frunze de salată şi 3 legături de pătrunjel
 
Gustare până la cină – o salată de ridichi, pătrunjel şi frunze de salată
 
Cină –  piept de pui rumenit la grill şi salată de roşii, castraveţi şi varză albă
 
Ziua 7
 
Micul dejun (400 calorii) – lapte de migdale cu 4 linguri de hrişcă coaptă, rodie, seminţe de chia şi fructe de sezon pentru decorare

Gustare (180 calorii) – 1 bol mic de salată din portocale cu varză kale

Prânz (450 calorii) – 2 cartofi dulci brăzdaţi în stil acordeon şi umpluţi cu mix de legume şi verdeţuri – se găteşte la cuptor

Cină (630 calorii) – salată din fasole neagră sau roşie cu varză kale sau alge marine, roşii româneşti, dovlecel crud, ceapă roşie, porumb 
 
Ziua 8
 
Micul dejun – cafea (fără zahăr sau lapte) + 50 g pâine intermediară

Prânz – 2 ouă fierte tari + salată verde şi roşii, cât poţi

Cină – şuncă de Praga şi salată verde, cât vrei şi poţi
 
Ziua 9
 
Micul dejun – 1-2 felii de pepene roşu

Prânz – piept de pui la grill sau cuptor cu salată verde sau salată de crudităţi cu mai multe legume şi verdeţuri; o felie de pepene

Cină – o salată de pepene roşu cu 2-3 linguri de brânzică de vaci sau urdă şi frunze de salată
 
Ziua 10
 
Micul dejun – suc de pepene

Prânz – salată italiană de roşii, pătrunjel şi brânză feta

Cina – salată de crudităţi cu de toate; o felie de pepene
 
Ziua 11

Micul dejun – salată de fructe din portocale, kiwi şi banane

Gustare – 2 kiwi

Prânz – supă de roşii Gaspacho şi salată de legume crude

Cina – piept de pui la grill sau fiert cu legume crude sau gătite la grill
 
Ziua 12

Ca la ziua 2
 
Ziua 13
 
Alegi meniul preferat dintr-o zi din dieta de faţă.

Sursa: dietetik.ro

Image by azerbaijan_stockers on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *