Verdictul specialistului: lovitura liberă din care a marcat spectaculos Borisav Burmaz ”trebuia repetată dacă nu a revenit asupra decizei”
0 3 minute 2 săptămâni
  • SuperLiga: Hermannstadt – Poli Iași, luni, 15:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova – FCSB, luni, 21:00, DGS 1

Golul partidei a fost reușit în minutul 60, de Borisav Burmaz, care a marcat spectaculos din lovitură liberă.

Marius Avram: ”Lovitura liberă trebuia repetată, dacă nu cumva a renunțat la indirectă și a decis că e directă!”

La finalul duelului din Gruia, Marius Avram, fostul mare arbitru, a făcut analiza partidei. Fostul ”central” este de părere că lovitura liberă din care a marcat sârbul trebuia repetată.

”E o fază foarte interesată. Marian Barbu acordă lovitură liberă indirectă. Din această lovitură s-a înscris un gol superb. Din ceea ce vedem pe imagini, trebuia repetată.

Legile jocului spun că, dacă un arbitru acordă lovitură liberă indirectă, acesta trebuie să țină mâna sus până când aceasta este jucată. O lovitură liberă indirectă trebuie repetată dacă arbitrul uită să semnalizeze că este o lovitură liberă indirectă. 

Marius Avram: ”Presupun, speculez, că VAR-ul, asistenții, al patrulea arbitru, cineva i-a spus că nu e indirectă și că a fost contact”

M-am uitat pe caseta tehnică. Pentru această fază, Keita a primit cartonașul galben, care nu se acordă pentru un joc periculos. Presupun, speculez, că VAR-ul, asistenții, al patrulea arbitru, cineva i-a spus că nu e indirectă și că a fost contact. Procedural, arbitrul are voie să se răzândească atât timp cât jocul nu a fost reluat.

Trebuie să informeze jucătorii că lovitura liberă indirectă se transformă în directă și se poate înscrie direct gol. Dacă doar el decide să schimbe și nu informează, există riscul ca portarul să o lase pur și simplu să treacă, știind că e indirectă.

Este obligat să informeze. Din ce văd, această lovitură liberă trebuia repetată. Acest cartonaș galben mă face să cred că a schimbat indirecta în directă. Noi am văzut reluările, nu am putut viziona ce s-a intamplat pe teren, e posibil să-i fi informat”, a declarat Marius Avram, la ”Digi Sport Special”.

De altfel, la finalul meciului, la flash interviu, Dan Petrescu a precizat că arbitrul de rezervă a mers la banca CFR-ului înaintea execuției și a transmis că lovitura indirectă va fi, de fapt, directă.

VIDEO cu rezumatul meciului CFR Cluj – Rapid 3-2

Etichete: rapid , cfr cluj , marius avram , superliga , video cfr cluj – rapid , lovitura libera indirecta


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *