Purtătoarea de cuvânt a MAE, Victoria Shi, este digitală, generată de Inteligența Artificială. Val Vâlcu: Nu mi-aș fi dat seama, e o dovadă că rezistă
0 4 minute 2 săptămâni

Val Vâlcu a vorbit despre utilizarea Inteligenței Artificiale în războiul din Ucraina, dar și ce ar trebui să intre în dezbaterea autorităților române. 

Jurnalistul Val Vâlcu a comentat la un post TV cea mai nouă invenție a autorităților din Ucraina, care se folosesc de Inteligența Artificală pentru a comunica cu mass-media și publicul larg.

”Dragi membri ai media și public larg, bine ați venit. Numele meu este Victoria Shi. Am fost creată de Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei, prin utilizarea Inteligenței Artificiale, pentru a vă oferi informații de calitate din partea Consiliului. Sunt o persoană digitală, ceea ce înseamnă că textul pe care îl auziți aici nu este citit de o persoană reală. A fost generat de Inteligența Artificială”, a transmis Victoria Shi, purtătoarea de cuvânt a MAE.

???? Meet Victoria Shi — a digital representative of the MFA of Ukraine, created using AI to provide timely updates on consular affairs!

For the first time in history, the MFA of Ukraine has presented a digital persona that will officially comment for the media. pic.twitter.com/KTtuCVR1ku

— MFA of Ukraine ???????? (@MFA_Ukraine) May 1, 2024

Realizatoarea Cătălina Porumbel a subliniat că ”dacă nu spunea că este generată de Inteligența Artificală această purtătoare de cuvânt, cu greu ți-ai fi dat seama, pe rețelele sociale, că nu este o persoană reală”.

”Sincer, nu mi-aș fi dat seama, dar tocmai de aceea există acei experți care s-au uitat, de exemplu, pe pixelul albastru și au spus că nu e chiar Băsescu bătând un copil. (…) Sunt afaceri consulare, anunțuri, când e închis la pașapoarte”, a declarat jurnalistul Val Vâlcu la Antena 3 CNN.

Vâlcu: Vă dați seama că în secunda doi s-au pus hackerii ruși pe treabă, pe taste

Realizatoarea a făcut o paralelă între Victoria Si și ”Ion”, consilierul premierului României, consilier despre care spune că ”era mult înapoiat”.

”În Ucraina, sunt eforturi de război asimetric, dar au lovit și în România, și în țările baltice, cu troli de la Leningrad, de la Sankt Petersburg. Cu hărțuirea electronică, hackeri, să le zic așa, mai american.

Aici, practic este o dovadă că rezistă. Vă dați seama că în secunda doi s-au pus hackerii ruși pe treabă, pe taste.

Și simplu fapt că încă funcționează acest soft arată că Ucraina nu e de aici, de colo. Dronele acelea au și ele Inteligență Artificială și Ucraina își fabrică singură majoritatea dronelor, rachetele care au scufundat crucișătorul Moscova sunt de producție ucraineană și au soft.

Noi acum ar trebui să dezbatem de ce, cu atâta IT, de ce nu avem drone de fabricație românească. A anunțat poliția că stă cu elicopterul, foarte bine face, când puteau fi câteva drone fabricate la Politehnică. Și noi, uite că suntem la început (n.r. al tehnologiei), dar pare să așteptăm sfârșitul”, a mai spus Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *