Zeci de preoţi au căzut victime ale unei escrocherii în bandă organizată, în Franța
0 2 minute 2 săptămâni

Cel puţin 62 de preoţi au căzut ca victime în Franţa în urma unei ‘escrocherii în bandă organizată’, transmite vineri AFP.

Aflat în închisoare, suspectul s-a prezentat ca fiind poliţist, jandarm sau magistrat unor preoţi, cu scopul de a lua bani de la aceştia. 

Un număr de 18 presupuşi escroci au fost arestaţi săptămâna aceasta în nord-vestul Franţei, conform unor surse poliţieneşti şi judiciare. Nouă din trei – şase bărbaţi şi trei femei, având vârste între 29 şi 56 de ani – s-au prezentat vineri în faţa instanţei judiciare din orașul Le Havre. Vor fi judecaţi pe fond la 16 mai.

Faptele au avut loc între aprilie 2020 – februarie 2024. În vârstă de 35 de ani, ‘creierul’ operaţiunii e în acest moment încarcerat după ce a fost condamnat în anul 2021 pentru fapte asemănătoare. Bărbatul lua legătura cu preoţii din închisoare și se prezenta ca fiind jandarm, poliţist sau magistrat. Acesta menţiona cercetări pentru fraudă şi obţinea astfel datele bancare ale victimelor.

Mai mult, el spunea uneori faptul că fusese căsătorit de unul dintre preoţi şi că avea mari dificultăţi financiare. Poliţia a identificat 62 de victime ale escrocheriei în toată Franţa, cu vârste între 69 şi 94 de ani. Prejudiciul este estimat la 440.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *