Ar trebui ca prințul Harry să fie expulzat din SUA? Un sondaj arată dacă americanii cred că Ducelui ar trebui să i se retragă viza
0 5 minute o lună

La intrarea în America, solicitanții de viză trebuie să completeze un formular în care să precizeze dacă au luat sau nu droguri.

Americanii, în general, nu cred că prințul Harry ar trebui să fie deportat dacă se descoperă că a mințit în legătură cu consumul de droguri în cererea sa de viză, potrivit unui sondaj exclusiv Dailymail.com.

La intrarea în America, solicitanții de viză trebuie să completeze un formular în care să precizeze dacă au luat sau nu droguri.

Surse apropiate lui Harry au precizat că acesta a răspuns „sincer” atunci când s-a mutat în SUA împreună cu soția Meghan Markle în 2020.

Însă un grup de reflecție cu sediul la Washington, D.C., a dat în judecată Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) pentru a avea acces la dosarele sale.

Donald Trump a lăsat să se înțeleagă că l-ar putea deporta pe Harry dacă se va constata că nu a dat informațiile corecte.

Sondaj 

Un sondaj exclusiv Dailymail.com a arătat că 44% dintre americani consideră că lui Harry ar trebui să i se permită să rămână în SUA chiar dacă se va descoperi ulterior că nu a completat corect formularul de viză.

Sondajul a arătat că 33 la sută dintre respondenți au spus că ar trebui să fie deportat în aceste circumstanțe, iar 24 la sută au spus că nu știu.

Republicanii au spus că Harry ar trebui să fie deportat dacă a mințit în formular, 42 la sută spunând că ar trebui expulzat, iar 35 la sută că nu.

Atât democrații, cu 56 la sută și 24 la sută, cât și independenții, cu 40 la sută și 32 la sută, au spus că ar trebui să i se permită să rămână.

Americanii hispanici au spus că ar trebui expulzat dacă nu a fost sincer în formular, în proporție de 41 la sută.

Americanii albi și de culoare au spus că ar trebui să i se permită să rămână, indiferent ce a răspuns pe formular, arată sondajul.

De ce riscă Harry expulzarea?

Orice persoană care solicită o viză pentru a locui și a munci în America trebuie să răspundă cu „da” sau „nu” la întrebarea: „Sunteți sau ați fost vreodată un consumator de droguri sau un dependent?”.

Harry locuiește într-o vilă cu nouă dormitoare în Montecito, California, împreună cu soția sa și cei doi copii ai lor.

În autobiografia sa ‘Spare’ – publicată în 2023 – el a dezvăluit că a consumat anterior droguri.

Acesta poate fi un motiv de respingere a unei cereri de viză.

În carte, el a recunoscut că a consumat la cocaină, canabis și ciuperci psihedelice.

El a spus că marijuana l-a ajutat să vindece trauma provocată de moartea mamei sale. Tot acesta a mai spus că a folosit drogul psihedelic ayahuasca, care l-a ajutat să realizeze că mama sa își dorea ca el să fie „fericit”.

Într-un interviu recent cu prezentatorul de televiziune Nigel Farage la GB News, Trump a sugerat că prințul nu va avea parte de „privilegii speciale” dacă va obține un al doilea mandat.

Trump a spus: „Va trebui să vedem dacă știu ceva despre droguri, iar dacă a mințit, vor trebui să ia măsurile corespunzătoare”.

Farage a întrebat: „Măsuri adecvate? Ceea ce ar putea însemna… să nu rămână în America?’

„Oh, nu știu”, a răspuns Trump. „Va trebui să-mi spui. Trebuie doar să-mi spui. Au știut acest lucru cu mult timp în urmă”.

Anterior, Trump a spus că „nu l-ar protejape Harry pentru că acesta „a trădat-o pe regină”.

În februarie, Harry a fost întrebat în emisiunea Good Morning America dacă va solicita cetățenia americană.

„Cetățenia americană este un gând care mi-a trecut prin minte, dar cu siguranță nu este ceva care să fie o mare prioritate pentru mine în acest moment”, a spus el, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *