Scandalul Rolex. Primul cap care cade: ”Plec în pace, cu mâinile curate”
0 2 minute 2 săptămâni

Dina Boluarte, președintele peruan, este investigată pentru că deține o colecție nedeclarată de ceasuri de lux de când a venit la putere.

Ministrul peruan de interne, Victor Torres, și-a anunțat luni demisia în fața jurnaliștilor, pe fondul unui scandal politic care implică presupusa îmbogățire ilicită a președintelui țării, care este anchetat pentru folosirea unor ceasuri Rolex de lux. 

„Plec liniștit, cu mâinile curate”, a declarat Torres reporterilor după o reuniune a cabinetului la palatul guvernamental din Lima, precizând că demisia sa se datorează unor „probleme de familie și de sănătate”. 

Poliția și procurorii au efectuat percheziții la domiciliul și biroul președintelui Dina Boluarte în weekend, în căutarea de dovezi privind originea a cel puțin trei ceasuri Rolex, în cadrul unei anchete privind presupuse fapte de spălare de bani și îmbogățire ilicită. 

Fostul președinte al Congresului din Peru, Maria del Carmen Alva, declarase anterior că sunt planificate „mai multe schimbări” în cabinetul țării și că Torres ar putea fi unul dintre miniștrii care urmează să fie înlocuiți, conform Reuters.

CITEȘTE ȘI: Casa președintelui peruan, verificată de guvern în legătură cu o colecție nedeclarată de ceasuri Rolex

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *