Macron schimbă placa după ce în trecut nu voia „să umilim” Rusia: „Credibilitatea Europei este în joc”
0 3 minute 2 săptămâni

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a emis joi seară un avertisment solemn, declarând că, în cazul în care Rusia ar câștiga conflictul din Ucraina, credibilitatea Europei ar fi redusă la zero. 

Acest avertisment a fost făcut în cadrul unui interviu televizat pe canalele France 2 și TF1, conform informațiilor furnizate de AFP.

Macron a subliniat că războiul din Ucraina este esențial pentru Europa și pentru Franța, subliniind că aceștia nu vor iniția niciodată o ofensivă. Cu toate acestea, el a subliniat necesitatea pregătirii pentru a lua măsurile adecvate în cazul deteriorării situației din Ucraina, astfel încât Rusia să nu poată câștiga niciodată.

Președintele francez a accentuat că securitatea cetățenilor francezi necesită înfrângerea Rusiei în Ucraina și a criticat cei care pun limite sprijinului pentru Ucraina, afirmând că aceștia aleg, de fapt, înfrângerea.

După ce Ucraina a trecut în defensivă pe întreg frontul în toamna anului trecut, după eșecul ofensivei lansate în vară, Rusia a preluat inițiativa și a obținut unele progrese în estul frontului datorită superiorității sale în materie de trupe și artilerie.

În iunie 2022, Emmanuel Macron declara că este vital ca Rusia să nu fie umilită, pentru a facilita o soluție diplomatică atunci când luptele încetează în Ucraina. El a pledat pentru un rol al Franței ca mediator și a subliniat importanța menținerii unui dialog deschis pentru găsirea unor soluții pașnice.

Avertismentul lui Macron vine într-un context de îngrijorare tot mai mare în Europa și în lume cu privire la escaladarea conflictului din Ucraina și la impactul acestuia asupra securității și stabilității regionale și globale, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *