Încălzirea globală. Planul de hidrogen verde al lui Biden se lovește de un obstacol climatic
0 3 minute 10 luni

Agenda climatică a administrației Biden se confruntă cu o provocare neașteptată în Corpus Christi, Texas, predispus la secetă, unde un hub propus pentru hidrogen curat ar necesita amplasarea de instalații de desalinizare a apei de mare, consumatoare de energie, costisitoare și potențial dăunătoare mediului.

Portul de pe coasta Golfului se află în cursa pentru până la 1 miliard de dolari în investiții, disponibil în temeiul Legii pentru investiții și locuri de muncă în infrastructură din 2021 a președintelui Joe Biden, pentru a crea un hub regional pentru producerea hidrogenului, un combustibil cu emisii scăzute produs prin electrolizarea apei care poate ajuta la decarbonizarea industriilor cu emisii mari.

Un hub cu hidrogen ar necesita acces la milioane de metri cubi de apă – o provocare în Corpus Christi, care se confruntă cu o secetă de mai mulți ani. În timp ce oficialii locali spun că pot furniza acea apă prin construirea unei fabrici de desalinizare a apei de mare, grupurile de mediu și unii rezidenți locali și parlamentari se aliniază pentru a se opune siturilor de desalinizare.

„Nu are sens să creăm o pretinsă sursă de energie curată care, la rândul său, distruge un întreg ecosistem, amenință alte economii care se bazează pe un sistem de golf sănătos și uzurpă aprovizionarea cu apă pentru rezidenți”, a transmis Alianța de Coastă pentru Protecția Mediului din Corpus Christi.

Reuters a intervievat șase cercetători care studiază hidrogenul ca energie verde și au avut acces exclusiv la o analiză a companiei de consultanță Rystad Energy, care a arătat că viziunea administrației Biden despre hidrogenul cu emisii scăzute de carbon se poate confrunta cu o provocare care este ea însăși exacerbată de schimbările climatice: deficitul de apă.

Producerea hidrogenului necesită cantități enorme de apă dulce într-o lume din ce în ce mai afectată de seceta determinată de climă.

Nouă dintre cele 33 de proiecte de pe lista scurtă a Departamentului de Energie pentru hub-urile de hidrogen sunt în regiuni tot mai lipsite de apă, potrivit datelor Rystad.

Aceste locații includ California de Sud, Colorado, Kansas și New Mexico, precum și Texas. La nivel global, imaginea este și mai proastă, iar peste 70% din proiectele propuse de hidrogen verde sunt situate în regiuni cu stres hidric, cum ar fi Orientul Mijlociu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Citește articolele cu aceleași etichete:

hidrogen


incalzirea globala


joe biden

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *