Şerban Trâmbiţaşu, agent imobiliar explică de ce să eviți notarul dezvoltatorului, când vrei să cumperi un apartament sau o casă
0 3 minute 11 luni

Şerban Trâmbiţaşu: Notarul la care să nu mergi niciodată

Şerban Trâmbiţaşu: Notarul la care să nu mergi niciodată

Şerban Trâmbiţaşu, agent imobiliar, a fost invitat la podcastul lui Radu Țibulcă, unde a vorbit despre notarul la care să nu mergi niciodată, atunci când vrei să îți cumperi o locuință.

Persoanele care au dat avansul la cumpărarea unui apartament sau a unui case riscă să piardă banii. Asta dacă IRCC-ul va crește prea mult, iar banca refuză creditele ipotecare.

„Nu sfătuiesc pe nimeni să meargă la notarul dezvoltatorului, că este al dezvoltatorului. Dacă ai mers la notarul tău și nu ai avut un agent imobiliar profesionist, să te învețe să treci clauza: dacă nu te încadrezi la credit, nu pică vânzarea din rea voință, ci că nu îți mai permiți din cauza IRCC-ului”, a precizat Şerban Trâmbiţaşu, agent imobiliar.

„Sunt trei clauze: dacă vânzătorul se răzgândește în privința vânzării, trebuie să dea avansul înapoi, plus, încă o dată pe atât, ca daune interese, dacă cumpărătorul se răzgândește, trebuie să se piardă avansul, dacă tranzacția pică din cauza băncii, că nu se încadrează din cauza documentelor, se revine la starea inițială, adică se returnează avansul și nimeni nu pierde nimic.”, a adăugat Şerban Trâmbiţaşu în cadrul podcastului.

„Dacă mergi la notarul dezvoltatorului s-ar putea să fie în avantajul dezvoltatorului, așa că mergi la notarul cumpărătorului. De ce? Deoarece cumpărătorul plătește actele notariale. Într-adevăr, e mult mai ușor procesul la notarul dezvoltatorului, că are toate actele de la începutul construcției, de la finalizare, el se ocupă de tot. Totul este o matriță în care doar ți-ai introdus datele și s-a făcut tranzacția. Face și un contract de 2.000 de pagini, că românul nu are răbdare să citească contractul. Nu-l citești și semnezi ca «primarul», vorba aia și ăla e.”, a mai declarat Şerban Trâmbiţaşu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *