Friptură de miel
0 3 minute o săptămână

Află în articol cum se face friptura de miel.

Dacă vrei să faci o friptură de miel suculentă și aromată, perfectă pentru masa de Paște, încearcă această rețetă specială.

Ingrediente:

1 bucată de carne de miel (umăr, spate sau pulpă)

4 căței de usturoi, zdrobiți

2 linguri de ulei de măsline

2 linguri de miere

2 linguri de oțet balsamic

1 linguriță de rozmarin uscat

1 linguriță de cimbru uscat

sare și piper proaspăt măcinat, după gust

Mod de preparare

Pregătirea marinadei:

Într-un bol mic, amestecă usturoiul zdrobit, uleiul de măsline, mierea, oțetul balsamic, rozmarinul și cimbrul. Asezonează cu sare și piper după gust. Pune bucata de miel într-o tavă sau într-un recipient adânc rezistent la căldură.Toarnă marinada peste miel, asigurându-te că este bine acoperită. Masează ușor carnea pentru a ajuta la absorbția aromelor. Acoperă tava cu folie de plastic și lasă mielul să se marineze în frigider timp de cel puțin 2 ore sau, ideal, peste noapte.

Gătirea fripturii:

Încălzește cuptorul la 180°C. Scoate mielul din marinadă și păstrează marinada pentru mai târziu. Așează bucata de miel într-o tavă de copt și stropește-o cu puțin ulei de măsline. Pune tava în cuptor și coace mielul timp de aproximativ 1 oră și jumătate sau până când este frumos rumenit. Poți verifica starea fripturii folosind un termometru de carne, care ar trebui să indice o temperatură internă de aproximativ 65°C pentru o friptură medie.

În ultimele 15-20 de minute de coacere, folosește marinada turnând-o peste carne. După ce friptura este gata, scoate-o din cuptor și lasă-o să se odihnească timp de 10-15 minute înainte de a o felia, scrie Chat GPT. Servește friptura de miel cu garnituri la alegere, cum ar fi cartofi prăjiți, legume la grătar sau o salată proaspătă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *