6 plante de apartament care vă scapă de mucegaiul din baie
0 3 minute 4 săptămâni

iată care sunt cele șase plante de apartament care vă scapă de mucegaiul din baie, cea mai predispusă încăpere.

Baia este una dintre cele mai predispuse încăperi dintr-o locuință în care se apară și să se dezvolte mucegaiul, iar principalele motive pentru care se întâmplă acest lucru au legătură cu umiditatea, lipsa de ventilație a spațiului, precum și în unele cazuri cu lipsa de lumină naturală.

Pentru a scăpa de mucegaiul și petele negre care apar pe pereții din baie există o serie de produse de curățare, însă nu întotdeauna acestea sunt cele mai potrivite pentru sănătate, dar fiind conținutul de chimicale pe care acestea le au.

Dacă vreți să scăpați, într-un mod natural de mucegaiul din baie, iată câteva plante care pot ajuta la absorbția excesului de umiditate, fapt ce duce automat la eliminarea mucegaiului.

6 plante de apartament care vă ajută să scăpați de mucegai

Iedera

Iedera este cunoscută pentru capacitatea sa de a absorbi umiditatea și de a preveni formarea mucegaiului. Așezați iedera lângă pereți sau tavane și poate ajuta, de asemenea, la purificarea aerului din casa dvs.    

Spathiphyllum (Crinul păcii)

Crinul păcii are nevoie de puțină lumină și are rădăcini care pot absorbi umiditatea. Aceste plante nu sunt eficiente doar pentru a preveni apariția mucegaiului, ci și pentru a reduce dezvoltarea bacteriilor și a ciupercilor în casa dvs.

Ferigi

Există diverse tipuri de ferigi care se dezvoltă cu lumină minimă și pot ajuta la purificarea aerului, absorbind în același timp excesul de umiditate. Acestea sunt adaosuri excelente pentru spațiile predispuse la creșterea mucegaiului.

FOTO: Freepik @wirestock

Palmierul Areca

Palmierul Areca folosește umiditatea în avantajul său, absorbind-o pentru a-și susține creșterea. Este foarte eficient în prevenirea dezvoltării bacteriilor și a mucegaiului.

Planta șarpe (Sansevieria) Plantele de șarpe sunt ușor de îngrijit și sunt excelente la purificarea aerului din casa ta. Ele pot ajuta la prevenirea mucegaiului pe pereți, în timp ce necesită o întreținere minimă.

Calathea

Plantele Calathea, originare de la tropice, sunt excelente la absorbția umidității. Ele sunt potrivite pentru spațiile închise și foarte umede, cum ar fi băile, notează Garden With Grandma.

Citește și: Descoperă motivul din spatele tendinței de a pune o frunză de dafin în geantă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *