Rebelii Houthi au atacat din nou. Un petrolier este în flăcări după ce a fost lovit de o rachetă
0 3 minute 2 luni

A fost atacat un petrolier în Golful Aden.

Un petrolier este în flăcări în Golful Aden, spune operatorul său, după ce rebelii Houthi au spus că l-au lovit cu o rachetă. Mișcarea a declarat că a vizat nava Marlin Luanda.

Operatorul Trafigura a declarat pentru BBC că lovitura a provocat un incendiu într-unul dintre rezervoarele de marfă ale navei, iar echipamentul de stingere a incendiilor a fost folosit pentru a-l controla.

Oficialii americani au declarat partenerului american al BBC, CBS, că petrolierul a fost lovit de o rachetă balistică anti-navă și că o navă răspunde la semnalul de alarmă.

Nu au fost raportate victime, au declarat oficialii americani.

Navele au fost avertizate să tranziteze cu prudență

UK Maritime Trade Operations (UKMTO) a declarat că incidentul a avut loc la 60 de mile marine sud-est de Aden. UKMTO a mai declarat că autoritățile au fost informate și răspund la cea mai recentă lovitură și au avertizat alte nave să tranziteze cu prudență și să raporteze orice activitate suspectă.

Trafigura a confirmat că nava a fost lovită și că navele militare sunt pe drum pentru a oferi asistență.

”Echipamente de stingere a incendiilor la bord sunt desfășurate pentru a suprima și controla incendiul provocat într-un rezervor de marfă de pe partea tribordului. Siguranța echipajului este prioritatea noastră principală. Rămânem în contact cu nava și monitorizăm cu atenție situația”, a declarat un purtător de cuvânt al Trafigura.

Petrolierul este arborat sub pavilionul Insulelor Marshall.

Rebelii Houthi spun că lovitura a fost directă

Purtătorul de cuvânt militar al rebelilor Houthi, Yaha Sarea, a declarat că grupul a folosit ”un număr de rachete navale adecvate”, iar lovitura de vineri a fost ”directă”.

Din noiembrie, rebelii Houthi, susținuți de Iran, au lansat zeci de atacuri asupra navelor comerciale care traversează Marea Roșie, una dintre cele mai aglomerate rute de transport maritim din lume, în semn de solidaritate cu palestinienii din Gaza, unde Israelul luptă împotriva Hamas.

SUA și Marea Britanie au lansat atacuri aeriene asupra grupului ca răspuns la atacurile sale, determinându-i pe Houthi să avertizeze că își vor intensifica atacurile asupra transportului maritim.

Marea Britanie și SUA vizează, de asemenea, grupul militant susținut de Iran cu sancțiuni pentru a-i reduce resursele financiare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *