Moscova, cu ochii pe România, după ce NATO a planificat exerciții militare lângă granițele Rusiei. „Ar putea duce la consecințe tragice pentru Europa”
0 3 minute 2 luni

Moscova este în alertă, după ce NATO a planificat exerciții militare lângă granițele Rusiei.

Planurile Alianței Nord-Atlantice de a desfășura exercițiul militar Steadfast Defender 2024 în apropierea granițelor ruse sunt provocatoare, cresc riscul de incidente militare și ar putea duce la consecințe tragice pentru Europa, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, într-un briefing, scrie Tass.

„Manevrele exercițiului Steadfast Defender 2024 sunt de natură deschis provocatoare. Timp de câteva luni, un grup de 90.000 de forțe din 31 de țări membre NATO, precum și Suedia, vor opera activ în apropierea granițelor ruse pe teritoriul cuprins între Norvegia și România. Acest pas are drept scop în mod deliberat escaladarea lucrurilor. Crește riscul de incidente militare și ar putea duce în cele din urmă la consecințe tragice pentru Europa”, a spus ea.

Totodată, Maria Zaharova a spus că partea rusă „nu are de gând să atace țările NATO”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, NATO nu ascunde faptul că în timpul exercițiilor vor fi practicate „sarcini de respingere a amenințării ruse”.

Zaharova, acuzații pe bandă rulantă

„Președintele comitetului său militar, amiralul Rob Bauer, a spus că alianța se pregătește pentru un conflict cu Rusia. Comentarii similare au fost auzite în mod repetat de la conducerea țărilor NATO”, a continuat Zaharova.

„În acest fel, alianța încearcă să-și justifice existența în ochii milioanelor de europeni și americani, precum și agenda sa de a limita Rusia, să justifice creșterea nebună a cheltuielilor militare și, bineînțeles, ssă distragă cumva atenția opiniei publice și a publicului de la eșecurile din domeniul acelui război hibrid (pe care NATO îl duce) tocmai prin mâinile regimului de la Kiev împotriva țării noastre”, a mai acuzat Zaharova.

Anterior, Comandantul Suprem Aliat în Europa, Christopher Cavoli, a anunțat că cel mai mare exercițiu NATO din ultimele decenii, Steadfast Defender 2024, va începe la sfârșitul lunii ianuarie. La el vor lua parte aproximativ 90.000 de militari din țările alianței și din Suedia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *