Mai mulți angajați ai agenției ONU pentru refugiații palestinieni ar fi participat la atacul din 7 octombrie asupra Israelului
0 2 minute 2 luni

Angajați ai agenției ONU pentru refugiații palestinieni ar fi fost implicați în atacul din 7 octombrie asupra Israelului.

Agenția ONU pentru refugiații palestinieni (UNRWA) reziliază contractele angajaților despre care se presupune că ar fi implicați în atacurile din 7 octombrie asupra Israelului, a declarat comisarul general Philippe Lazzarini.

Lazzarini a afirmat că autoritățile israeliene au furnizat agenției ONU ”informații” care susțin că mai mulți angajați UNRWA au participat la asaltul grupului militant Hamas în sudul Israelului, când acest grup a ucis cel puțin 1.200 de persoane și a răpit peste 250.

A fost demarată o anchetă

Se desfășoară o anchetă cu privire la presupusa implicare a angajaților, iar cei implicați vor fi trași la răspundere ”inclusiv prin urmărirea penală”, a adăugat Lazzarini. Comisarul general a spus că a luat această decizie pentru a proteja capacitatea agenției de a furniza ajutor umanitar.

În urma acuzațiilor, Departamentul de Stat al SUA a anunțat că a ”suspendat temporar finanțarea suplimentară” către UNRWA. Secretarul de stat Antony Blinken a discutat cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, pentru a ”sublinia necesitatea unei investigații temeinice și rapide în această chestiune”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matt Miller, într-un comunicat, conform CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *