Azerbaidjanul a promis la ONU că îi va trata drept „cetăţeni egali” pe armenii din Nagorno-Karabah
0 3 minute 7 luni

Azerbaidjanul a promis la ONU că îi va trata drept

Azerbaidjanul a promis la ONU că îi va trata drept „cetăţeni egali” pe armenii din Nagorno-Karabah / Foto: Agerpres

Azerbaidjanul a promis la tribuna ONU că îi va tratata drept „cetăţeni egali” pe armenii din Nagorno-Karabah.

Azerbaidjanul a promis sâmbătă, de la tribuna ONU, că îi va tratata drept „cetăţeni egali” pe armenii din regiunea Nagorno-Karabah, transmite Agerpres, citând AFP.

„Doresc să reafirm că Azerbaidjanul este hotărât să-i reintegreze pe locuitorii armeni ai regiunii Karabah a Azerbaidjanului în calitate de cetăţeni egali”, a declarat ministrul de Externe al Azerbaidjanului, Djeihun Bairamov, în faţa Adunării Generale a ONU.

VEZI ȘI: Armenia are în vedere întărirea armatei sale în cooperare cu India

„Constituţia, legislaţia naţională a Azerbaidjanului şi angajamentele internaţionale pe care ni le-am asumat sunt o bază solidă pentru acest obiect”, a adăugat ministrul de Externe al Azerbaidjanului.

Centrul de informare unificat al nerecunoscutei Republici Nagorno-Karabah a anunțat acum câteva zile că „s-a ajuns la un acord privind retragerea unităților rămase și a personalului militar al Forțelor Armate ale Republicii Armenia din zona de desfășurare a contingentului rus de menținere a păcii și desființarea și dezarmarea completă a formațiunilor armate din Nagorno Karabah și retragerea echipamentelor grele și a armelor de pe teritoriul Nagorno-Karabah, în scopul eliminării lor rapide”.

„Continuăm să credem că există o ocazie istorică pentru Azerbaidjan şi Armenia de a stabili relaţii de bună vecinătate şi de a coexista paşnic”, a mai spus Djeihun Bairamov.

VEZI ȘI: Ministerul rus al Apărării anunță că mai mulți soldați ruși au fost uciși în Nagorno-Karabah

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *