Ce se știe despre închiderea spațiului aerian din jurul Sankt Petersburgului. Ieri, Pulkovo nu a primit temporar aeronave
0 4 minute 1 an

Aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg, marți dimineață,  a încetat temporar să primească avioane. Autoritățile nu au menționat încă motivele pentru aceasta. Agenția rusă de știri TASS a colectat principalele informații despre situație. 

În Sankt Petersburg, ieri dimineață aeronavele au rămas la sol. Foto: Shutterstock

În Sankt Petersburg, ieri dimineață aeronavele au rămas la sol. Foto: Shutterstock

  • Aeroportul Pulkovo, din al doilea oraș al Rusiei temporar nu a primit avioane sau nu a permis decolarea lor, a relatat canalul Telegram al guvernului de la Sankt Petersburg, fără a preciza motivele. Aeroportul în sine și serviciile sale funcționează normal.
  • Smolny a spus că zborurile au fost amânate până la ora 12:00, ora Moscovei (ora 11.00 ora Bucureștiului). În același timp, potrivit unei surse TASS care avea acces la informații ale Agenției Federale de Transport Aerian, până la ora 13:20, ora Moscovei, a fost anunțată închiderea spațiului aerian la toate altitudinile pe o rază de 200 km în jurul Pulkovo.
  • Restricțiile au fost ridicate mai devreme decât se aștepta. Acestea au fost anulate la ora 11:40, ora Moscovei. Guvernul orașului a confirmat ridicarea restricțiilor și deschiderea spațiului aerian.

Schimbări de program

  • În timp ce cerul din jurul Sankt-Petersburgului era închis, Agenția Federală de Transport Aerian, potrivit unei surse TASS, a cerut companiilor aeriene să folosească rute alternative și să asigure aeronavele cu combustibil.
  • Rossiya Airlines a ajustat programul mai multor zboruri către și dinspre Sankt Petersburg: avionul care a decolat de pe aeroportul Vnukovo din Moscova a fost trimis  înapoi , iar zborurile din Pulkovo către Kaliningrad. Zborurile spre Kirovsk din regiunea Murmansk, Nijni Novgorod, Moscova și Soci au fost întârziate. .
  • Zborurile au fost amânate și pe aeroporturile din Districtul Federal de Nord-Vest: pe lângă Pulkovo, acest lucru a afectat, de exemplu, aeroporturile din Arhangelsk, Kaliningrad și Murmansk.
  • Aeroflot a anunțat ajustarea orarului mai multor zboruri între Sankt Petersburg și Moscova, precum și Kaliningrad: unele dintre aeronave vor decola mai târziu, iar zborul de la Sheremetyevo (din Moscova) la Pulkovo se va efectua cu o aeronavă cu o capacitate mai mare.
  • Vnukovo a confirmat întoarcerea mai multor aeronave care au zburat la Sankt Petersburg. În plus, serviciul de presă al aeroportului capitalei nu a exclus transferul zborurilor care trebuiau să meargă la Pulkovo.

Reluarea zborurilor

  • Ural Airlines și companiile aeriene S7 confirmă permisiunea de a decolare de la Pulkovo, precum și de a ateriza aeronavele.
  • Traficul aerian a fost restabilit. Până ieri la ora 12:50, ora Moscovei, patru avioane au aterizat la Pulkovo, aeroportul permițând aterizarea și decolarea avioanelor.

Reacția autorităților

  • Președintele rus Vladimir Putin are informații complete despre închiderea spațiului aerian deasupra Sankt Petersburgului, a declarat secretarul de presă al șefului statului Dmitri Peskov.
  • Ministerul Apărării al Federației Ruse a raportat despre pregătirea forțelor de apărare aeriană din vestul țării, dar nu a menționat Sankt Petersburgul. 

Rusia


Top articole


Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *