Român răpit și torturat în Germania de mafia rusească din cauză că ar fi furat țigări în valoare de 2,5 milioane de euro
0 3 minute 8 luni

Un român în vârstă de 59 de ani a trecut prin clipe groaznice în Germania, fiind răpit și torturat de mafia rusească pentru că ar fi furat țigări de contrabandă în valoare de 2,5 milioane de euro, relatează ziarul german Bild.

 Românul s-a ales cu o rană la cap, cu mâinile și coastele rupte. Foto: Shutterstock (Arhivă)

Românul s-a ales cu o rană la cap, cu mâinile și coastele rupte. Foto: Shutterstock (Arhivă)

Pentru a pune mâna pe marfa de contrabandă dispărută, mafia rusească a recurs la tortură. Incidentul s-a petrecut în luna noiembrie a anului 2022, într-un cartier mărginaș al orașului german Hanovra. Veacheslav P. a fost ademenit de răpitorii săi în parcarea unui magazin de mobilă din Garbsen și a fost târât și urcat într-un vehicul, marca Mercedes-Benz. Răpitorii și-au ținut ostaticul într-un depozit din orașul Langenhagen. 

În acel depozit, bărbatul de 59 de ani a fost torturat de mafioți, fiind legat, bătut cu o bară de fier și sugrumat. În plus, în momentul în care Veacheslav P. leșina acesta era stropit cu apă rece. Răpitorii erau sub presiune, trebuiau să le explice șefilor lor, care s-ar fi aflat în Rusia, unde a dispărut marfa. 

În ciuda loviturilor aplicate, românul susținea cu tărie că nu a furat marfa. Din fericire, a prins un moment în care răpitorii nu erau atenți și a reușit să trimită un SMS de urgență. Într-un final, autoritățile l-au eliberat pe bărbat. 

Unul dintre cei patru suspecți de răpire, un cetățean al Republicii Moldova, Marcel I., a fost reținut la locul faptei și este judecat la Tribunalul Regional din Hanovra. Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, nu a făcut declarații despre acuzațiile cu care se confruntă. 

Ceilalți trei complici au reușit să fugă de la fața locului. Românul s-a ales cu o rană la cap, cu mâinile și coastele rupte. În calitate de martor cheie, Veacheslav P. a fost băgat într-un program de protecție al martorilor, însă acesta a dispărut fără urmă.

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *