Josep Borrell: Rusia va găsi rapid un înlocuitor care să conducă grupul de mercenari Wagner, după moartea lui Prigojin
0 2 minute 9 luni

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a declarat, miercuri, că Rusia va găsi „rapid” un înlocuitor care să conducă grupul de mercenari Wagner, după moartea fostului lider, Evgheni Prigojin, relatează EFE, citată de Agerpres. 

„Sunt sigur că vor găsi rapid un înlocuitor care să-i ia locul liderului Wagner care a murit într-un accident nefericit”, a declarat politicianul spaniol în cadrul unei conferinţe de presă după întâlnirea informală a miniştrilor apărării din Uniunea Europeană, organizată în Toledo (Spania).

În ciuda morţii lui Prigojin, Borrell este de părere că mercenarii Wagner „vor continua să fie operaţionali în Africa” pentru că sunt „braţul înarmat al Rusiei”.

„Nu pot trimite (din Rusia) armate regulate pentru că ar bătea prea mult la ochi, aşa că trimit mercenari, dar care sunt absolut aliniaţi cu puterea politică rusă”, a apreciat şeful diplomaţiei europene.

Borrell a insistat că mercenarii Wagner „vor continua în Africa” şi „în slujba” preşedintelui rus Vladimir Putin. „Vor continua să facă ceea ce fac, ceea ce, desigur, nu contribuie la pacea în Sahel sau la apărarea libertăţilor şi drepturilor sahelienilor”, a conchis el.

Şeful Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a murit într-o catastrofă aviatică la 23 august, la două luni după ce a condus o revoltă fără succes împotriva Moscovei.

Editor : C.L.B.

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *