Armata germană era slab echipată încă din 2015. Folosea cozi de mătură în loc de arme în timpul antrenamentelor
0 4 minute 12 luni

Armata germană se se confrunta în 2015 cu o lipsă de echipamente, iar situația era atât de precară încât unii soldați foloseau căzi de mătură în loc de arme.

În 2015, radiodifuzorul german ARD a dezvăluit că soldații germani au încercat să ascundă lipsa armelor înlocuind mitraliere grele cu cozi de mătură în timpul unui exercițiu NATO. După ce au vopsit bețele de lemn în negru, soldații germani le-au atașat rapid de partea superioară a vehiculelor blindate, potrivit unui raport confidențial al armatei care a fost divulgat către ARD, scria Washington Post.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a spus că folosirea cozilor de mături nu este o practică obișnuită și că decizia soldaților implicați este „greu de înțeles”. Potrivit ministerului, vehiculele blindate nu trebuiau, de asemenea, să fie înarmate cu cozi de mătură. Rămâne neclar câte cozi de mătură au fost înlocuite cu mitraliere.

Dezvăluirea incomodă a venit în cel mai rău moment posibil pentru ministerul german al apărării. În aceeași zi, armata Ucrainei era pe cale să sufere o înfrângere în orașul Debaltseve, accentuând întrebarea dacă aliații NATO ai Europei vor fi capabili să gestioneze criza în mod militar – fără o intervenție americană, dacă este necesar.

Țara central-europeană a fost al treilea cel mai mare exportator de arme din lume în 2013, dar când vine vorba de propria apărare, politicienii Germaniei nu au fost dispuși să investească. În 2013, Germania a cheltuit doar 1,3% din PIB-ul său pentru apărare – un raport care a fost sub cheltuielile medii ale membrilor europeni ai NATO.

Germania a rămas fără obuze

În prezent, potrivit Der Spiegel, forţele armate germane mai dispun doar de circa 20.000 de obuze de calibru mare, relevă documente ale Ministerului german al Apărării. Aceste rezerve ar putea ajuta armata Germaniei doar pentru un război de câteva zile, conform Agerpres.

Germania are nevoie să-şi constituie până în anul 2031 un stoc de circa 230.000 de obuze pentru a se conforma obiectivului NATO ca statele membre ale acestei alianţe să poată susţine cel puţin 30 de zile de lupte de înaltă intensitate, scrie Der Spiegel.

Ministerul german al Apărării nu a comentat deocamdată relatarea acestei publicaţii. Tot conform Der Spiegel, acest minister doreşte să prezinte comisiei pentru buget nouă contracte pentru achiziţia accelerată de muniţii pentru tancuri şi artileria grea în lunile următoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Citește articolele cu aceleași etichete:

armata


arme


cozi


germania


maturi

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *