Cireșele și beneficiile lor pentru piele, somn și pierderea în greutate
0 3 minute 11 luni

Cireșele și beneficiile lor pentru piele, somn și pierderea în greutate. Sursa foto: freepik.com

Cireșele și beneficiile lor pentru piele, somn și pierderea în greutate. Sursa foto: freepik.com

Un aliat în pierderea în greutate, cu multe beneficii pentru piele și pentru un somn liniștit sunt cireșele.

Cireșele sunt printre cele mai preferate fructe de vară. Sunt dulci, suculente și pot fi consumate singure sau folosite în multe rețete dulci și gustări. Beneficiile cireșelor pentru organism sunt multiple.

Luptă cu insomnia. Cireșele conțin melatonină, cunoscută și sub numele de „hormonul somnului”. Melatonina este produsă de glanda endocrină a creierului, glanda pineală, și este eliberată, în principal, seara. Secreția de melatonină induce chimic somnolență prin scăderea temperaturii corpului și prin deprimarea sistemului nervos.

Dependența de sare este periculoasă. Află cum să reduci consumul acestui mineral

Ajută la pierderea în greutate. Dacă vrei să slăbești câteva kilograme, cireșele merită  incluse în dietă.  Sunt sărace în calorii, bogate în vitamine care stimulează metabolismul și au un conținut ridicat de apă care elimină toxinele din organism.

Reduc hipertensiunea arterială. Cireșele sunt o sursă bună de potasiu și ajută la eliminarea excesului de sodiu din organism, echilibrând cantitatea de potasiu și sodiu care ajută la menținerea nivelului tensiunii arteriale.

Căpșunele, beneficii importante pentru sănătate. Cine nu trebuie, totuși, să le consume

Previn bolile cardiovasculare. Antioxidanții din cireșe se numesc antociani, care reduc nivelul de colesterol rău care provoacă inflamații.

Au proprietăți anti-îmbătrânire. Poți face o mască de casă cu cireșe. Pune niște cireșe fără sâmburi într-un blender, adaugă pudră de turmeric și miere. Bate ingredientele pentru câteva secunde și întinde amestecul pe față. Lasă masca să acționeze 20 de minute, apoi clătește cu multă apă.

Ginsengul, rădăcina tinereții: cum se utilizează și care sunt contraindicațiile

Dau energie. Cireșele sunt o sursă de energie și consumul lor la micul dejun îți va oferi impulsul de care ai nevoie pentru a face față cerințelor zilei.

Echilibrează pH-ul stomacului. Cireșele pot fi de ajutor în echilibrarea nivelului de Ph prin neutralizarea acestuia și prevenirea problemelor de stomac, cum ar fi aciditatea sau indigestia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *