Alegeri Rusia, rezultate exit-poll. Vladimir Putin a câştigat cu peste 87%
0 3 minute 2 săptămâni

Vladimir Putin a câştigat cu peste 87% alegerile din Rusia.

UPDATE: Potrivit Reuters, președintele Vladimir Putin a obținut un scor record de 88% la alegerile prezidențiale, conform sondajelor la ieșirea de la urne și primelor rezultate, consolidându-și controlul asupra puterii.

Jurnaliștii Reuters au văzut o creștere a fluxului de alegători, în special tineri, la prânz la secțiile de votare din Moscova, Sankt Petersburg și Ekaterinburg, cu cozi de câteva sute de persoane și chiar mii.

Unii au spus că protestează, deși existau puține semne exterioare care să-i deosebească de alegătorii obișnuiți.

________________________

Putin a obținut victoria în alegerile pentru președinția Rusiei, cu un procent de 87% din voturi, conform unui sondaj la ieșirea de la urne menționat de AFP, potrivit Agerpres. Un sondaj similar, efectuat de Centrul rus pentru cercetarea opiniei publice (VCIOM), indică un procentaj ușor mai mare, de 87,8%.

Conform declarațiilor echipei lui Aleksei Navalnîi, fost lider al opoziției ruse, proteste multiple au avut loc în Rusia ca reacție la anticipata realegere a actualului președinte, Vladimir Putin.

În ultima zi a alegerilor prezidențiale din Rusia, duminică, locuitorii din Vladivostok, Novosibirsk, Omsk, Irkuțk și alte orașe din Siberia au luat parte la evenimentul “Amiază împotriva lui Putin”, organizat la prânz, informații furnizate de echipa lui Navalnîi printr-o transmisiune live pe YouTube și relatate de dpa.

În Ekaterinburg, situat în Munții Urali, s-au strâns sute de persoane la un centru de votare. Adversari ai lui Putin, inclusiv omul de afaceri rus exilat Mihail Hodorkovski, rezident în Regatul Unit, au încurajat populația să participe la proteste fără teamă.

Secțiile de votare din Kaliningrad, o exclavă rusă la Marea Baltică, și-au deschis porțile în dimineața zilei de duminică. Se preconizează că primele rezultate ale alegerilor vor fi anunțate după închiderea ultimelor secții de vot din Kaliningrad, aproximativ la ora locală 19:00 (17:00 GMT).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *