Protecție spectaculoasă, ca în filme, pentru o expoziţie de artă organizată într-un celebru palat din Iaşi FOTO
0 3 minute 3 luni

În această perioadă, Iaşiul găzduieşte cea mai valoroasă expoziţie organizată vreodată în capitala Moldovei. În centrul oraşului, în interiorul Palatului Braunstein, au fost aduse peste 70 de lucrări semnate de artişti celebri.

Paza asigurată de jandarmi pentru transportul exponatelor SURSĂ FOTO Primăria Iaşi

Paza asigurată de jandarmi pentru transportul exponatelor SURSĂ FOTO Primăria Iaşi

Lucrările sunt semnate de către artişti precum Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Ștefan Luchian, Nicolae Tonitza, Corneliu Baba, Ion Țuculescu, Oscar Han, Ion Pacea sau Ion Jalea.

Până cât poate fi admirată expoziţia

Conform organizatorilor, celebrele lucrări pot fi admirate până pe 15 martie. Expoziția „Capodopere. Artă din România, de la clasic la contemporan” este organizată de Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, Ministerul Culturii, Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași și Primăria Municipiului Iași. Aceasta este îngrijită de dr. Aurica Ichim, managerul Muzeului Municipal, și de dr. Alexandru Constantin Chituță, managerul Muzeului Brukenthal. 

Pază non-stop la Palatul Braunstein

Organizatorii expoziţiei au luat toate măsurile necesare pentru ca exponatele să fie în siguranţă. Astfel, până pe data de 15 martie, clădirea Palatului Braunstein din centrul Iaşiului va fi păzite non-stop. De această misiune se ocupă angajaţii Poliţiei Locale Iaşi. 

Totodată, transportul lucrărilor în capitala Moldovei a fost atent supravegheat. Lucrările de artă au fost aduse cu mare grijă, fiind păzite cu atenţie de către echipaje de poliţie şi de jandarmi.

Până în prezent, sute de ieşeni s-au bucurat de expoziţia organizată în centrul oraşului Iaşi, iar organizatorii aşteaptă ca până la finalul ei, pe data de 15 martie, mii de persoane să calce pragul Palatului Braunstein.

,,De la Sibiu au plecat spre Iași 69 de lucrări de pictură semnate de 50 de artiști români, printre care Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Ștefan Luchian, Nicolae Tonitza, Corneliu Baba, Ion Țuculescu, Oscar Han, Ion Pacea, Ion Jalea etc. Având în vedere valoarea uriașă a exponatelor, de câteva milioane de euro, ambalarea și încărcarea lor au fost făcute sub supravegherea jandarmilor care, de altfel, însoțesc transportul până în orașul nostru„, au transmis organizatorii expoziţiei.

419898021 779617804193311 6256728640165937603 n jpg

Imaginea 1/10:
419898021 779617804193311 6256728640165937603 n jpg

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *