Un neurocercetător prezice: „Trendul principal în materie de sănătate în 2024. Vrei să ai cel mai sănătos an de până acum? Uite ce poți să faci”
0 6 minute 3 luni

Un cercetător în neuroștiințe a prezis „tendința numărul unu în materie de sănătate din 2024” și modul în care aceasta poate contribui la îmbunătățirea stării de bine. 

Robert Love, în vârstă de 41 de ani, din Miami Beach, Florida, este un cercetător și educator specializat în a-i ajuta pe oameni să prevină boala Alzheimer cu ajutorul științei. 

Expertul își împărtășește cunoștințele despre sănătatea creierului, inversarea îmbătrânirii, exercițiile fizice și pierderea în greutate pe TikTok, unde are peste 1,8 milioane de urmăritori.

„Această tendință în materie de sănătate este foarte simplă, dar veți vedea acest lucru în alimente, în suplimente și chiar în rutinele de exerciții fizice”, a spus el. 

Love a explicat că știința „devine foarte sigură” că „un nivel ridicat de inflamație crește riscul multor boli cronice, inclusiv diabetul, bolile de inimă, Alzheimer și unele forme de cancer”. 

Oamenii sunt cel mai bine familiarizați cu inflamația acută, apărarea naturală a organismului împotriva infecțiilor și leziunilor, care poate include, febră, roșeață, umflături sau durere. 

Este o parte vitală a procesului de vindecare și durează de obicei câteva zile.

Inflamația cronică, în schimb, este o inflamație persistentă care poate afecta celulele și organele

Inflamația cronică, în schimb, este o inflamație persistentă, de nivel scăzut, care poate afecta celulele și organele în timp și este legată de anumite boli. 

Oboseala, durerile articulare, depresia, anxietatea, problemele gastro-intestinale, creșterea în greutate și pierderea în greutate sunt toate simptome comune ale inflamației cronice.

„Inflamația cronică este o problemă a naibii de mare, iar reducerea inflamației, va fi – cred eu – una dintre marile tendințe în materie de sănătate din 2024”, a speculat Love.

Inflamația cronică poate fi cauzată de tulburări autoimune, expunerea la toxine, inflamația acută netratată, tulburări autoinflamatorii și episoade repetate de inflamație acută, potrivit Cleveland Clinic. 

Cu toate acestea, Love a împărtășit că există cinci schimbări în stilul de viață pe care le puteți face pentru a reduce inflamația din organism și a îmbunătăți starea de bine.

„Așa că în acest an, în 2024, dacă vreți să aveți cel mai bun și mai sănătos an al vostru, vă rugăm să luați măsurile necesare pentru a reduce inflamația. Creierul vă va mulțumi cu adevărat”, a mai spus doctorul.

Luați suplimente 

Primul sfat al lui Love a fost acela de a lua suplimente antiinflamatorii, cum ar fi curcumina și coama de leu. 

Curcumina, principalul ingredient activ din turmeric, și coama leului, un tip de ciupercă, sunt ambele substanțe bioactive care pot ajuta la combaterea inflamației, potrivit Healthline.

Evitați mâncarea nesănătoasă 

Neurologul a subliniat importanța eliminării alimentelor inflamatorii din dieta zilnică. 

Alimentele prăjite, mezelurile, uleiurile foarte rafinate, grăsimile trans și carbohidrații rafinați, cum ar fi zahărul și pâinea albă, sunt toate cunoscute ca fiind cauza inflamației. 

Mâncați fructe, legume, pește gras, cereale integrale și nuci 

Love a împărtășit că există și anumite alimente care au proprietăți antiinflamatorii, mai ales fructele și legumele. 

Peștele gras, uleiul de măsline, cerealele integrale și nucile sunt, de asemenea, cunoscute pentru a reduce inflamația.  

Unele cercetări arată că persoanele care urmează o dietă mediteraneană bogată în alimente pe bază de plante și grăsimi sănătoase au niveluri mai scăzute de inflamație în organism, potrivit Cleveland Clinic.

Fă din exercițiile fizice o parte din rutina ta 

Love a spus că exercițiile fizice sunt „extraordinare pentru reducerea inflamației” – atâta timp cât nu exagerați. 

Cercetările publicate în Brain, Behavior, and Immunity au arătat că „doar o sesiune de 20 de minute de exerciții moderate pe bandă de alergare poate avea efecte antiinflamatorii”.

Cu toate acestea, exercițiile fizice intense pe perioade lungi, fără odihnă suficientă, pot face ca inflamația acută să devină cronică, potrivit Eating Well.

Prioritizează somnul 

Ultimul sfat al lui Love a fost să vă asigurați că dormiți suficient, spunând că este o „modalitate excelentă de a vă repara [corpul]” și de a „reduce inflamația”. 

Cercetările publicate în Journal of Experimental Medicine au constatat că somnul insuficient și cronic poate duce la tulburări inflamatorii și boli cardiovasculare. 

Pierderea constantă a doar o oră și jumătate de somn în fiecare noapte poate crește riscul de inflamații.  

Academia Americană de Medicină a Somnului (AASM) și Societatea de Cercetare a Somnului (SRS) recomandă ca adulții să doarmă șapte ore sau mai mult pe noapte în mod regulat pentru a promova o sănătate optimă, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *