Cupa Africii pe Națiuni a luat startul! Coasta de Fildeș, debut cu dreptul
0 3 minute 4 luni
  • Media: Fotbal Club, luni, 19:30, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, luni, 21:30, DGS 1

Egipt și Senegal, favorite la câștigarea trofeului

Selecţionata Coastei de Fildeș a debutat cu dreptul la Cupa Africii pe Naţiuni la fotbal, învingând cu scorul de 2-0 Guineea-Bissau, în partida de deschidere disputată sâmbătă pe Stadionul Olimpic din Abidjan.

„Elefanţii” au obţinut victoria prin golurile marcate de Seko Fofana (4) şi Jean-Philippe Krasso (58).

Meciul a contat pentru Grupa A a acestui turneu continental, din care mai fac parte Nigeria şi Guineea Ecuatorială, care se vor înfrunta duminică, pe aceeaşi arenă.

Tot duminică urmează să se dispute meciurile Egipt – Mozambic şi Ghana – Capul Verde, în cadrul Grupei B.

Mai mulți jucători din lotul Gambiei și-au pierdut cunoștința

Avionul a decolat de la Banjul, capitala Gambiei, și ar fi trebuit să ajungă la Abidjan în două ore și 30 de minute. Totuși, aeronava s-a întors după doar nouă minute pe aeroport pentru că mai mulți jucători și-au pierdut cunoștința din cauza lipsei de oxigen. 

Rezervele de oxigen de la bordul avionului erau scăzute, ceea ce le-a provocat jucătorilor dureri de cap severe și amețeli. După acest incident, Tom Saintfiet, antrenorul echipei naționale a Gambiei, a dezvăluit că timp de câteva secunde s-a gândit că va muri.

”Am fi putut fi cu toții morți. Am adormit cu toții repede. Am avut un vis scurt despre cum s-a terminat viața mea. După nouă minute, pilotul a decis să se întoarcă pentru că nu era oxigen.

Unii jucători s-au trezit după ce am aterizat. Aproape ne-am intoxicat cu monoxid de carbon. Încă o jumătate de oră de zbor și am fi fost cu toții morți.”, a spus Tom Saintfiet, potrivit nieuwsblad.

Etichete: coasta de fildes , cupa africii pe natiuni


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *