Modul corect de depozitare a maionezei. Cum îi poți prelungi valabilitatea cu până la trei luni
0 3 minute 6 luni

Maioneza este un sos cremos și delicios adesea folosită pentru a însoți diferite garnituri, salate sau sandvișuri. Pentru a-și păstra însă savoarea și a-i extinde perioada de valabilitate, modul de depozitare este esențial. Singura problemă este că pare să existe o oarecare ambiguitate când vine vorba de protocolul de păstrare și dacă ar trebui, sau nu, refrigerată.

Maioneza trebuie refrigerată după deschidere FOTO Arhivă

Maioneza trebuie refrigerată după deschidere FOTO Arhivă

De obicei, maioneza nedeschisă trebuie păstrată la temperatura camerei. Odată deschisă, ar trebui să fie băgată în frigider pentru a-și păstra durata de valabilitate și calitatea. Este recomandat loc răcoros și uscat, ferit de razele soarelui, cum ar fi cămara sau dulapul, notează Southern Living.

„În timp ce refrigerarea maionezei desfăcute poate prelungi perioada de valabilitate și menține aroma intactă, maioneza produsă comercial conține ingrediente care previn alterarea, nedeschisă, la temperatura camerei”, spune Ginger Hultin, nutriționist dietetician înregistrat din Seattle.

Maioneza produsă comercial este, așadar, stabilă la depozitarea la temperatura camerei, datorită naturii sale acide și a conservanților, care țin bacteriile la distanță.

„Combinația de suc de lămâie sau oțet (acizii) și sare din maioneză acționează ca un factor de descurajare împotriva bacteriilor; cu toate acestea, în calitate de dietetician înregistrat, recomand păstrarea la frigider, precum și să verificarea datei de expirare”, a explicat Hultin, pentru sursa citată.

Cum se păstrează corect maioneza

Maioneza nedesfăcută

Maioneza nedesfăcută poate fi păstrată, în perfectă siguranță, în cămară sau dulap și lăsată la temperatura camerei.

„Producția comercială de maioneză implică pasteurizarea, ceea ce permite borcanelor nedeschise să fie în siguranță pe rafturile cămară până la câteva luni după data de expirare”, a mai spus Hultin.

Cu toate acestea, este bine ca întotdeauna să citim indicațiile de pe etichetă. Unele mărci pot avea ingrediente unice sau mai puțini conservanți, care necesită metode de depozitare diferite.

Maioneza deschisă

Odată deschis acel borcan sau recipient, frigiderul este locul unde ar trebui să stea maioneza. Temperaturile mai scăzute sunt ideale pentru depozitarea adecvată a maionezei și păstrarea prospețimii.

Potrivit specialiștilor, refrigerarea asigură maionezei textura cremoasă, aroma acidulată și, cel mai important, o creștere încetinită a bacteriilor

De asemenea, păstrarea maionezei deschise în frigider îi poate prelungi termenul de valabilitate cu până la 2-3 luni după data de expirare a etichetei.

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *