Trei contracte pentru autostrăzi vor fi semnate miercuri de CNAIR
0 5 minute 8 luni

Trei contracte pentru autostrăzi vor fi semnate miercuri de CNAIR, a anunțat Irinel Ionel Scrioșteanu, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor.

Vedere panoramică cu o autostradă

CNAIR va semna trei contracte pentru autostrăzi

„În cursul zilei de astăzi, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere #CNAIR va semna 3 contracte importante pentru construcția a 3 tronsoane de autostradă, din 3 regiuni diferite ale României.

Este vorba despre:

  • A8 – Autostrada Unirii, Secțiunea 3: Leghin – Târgu Neamț, fiind primul contract de construcție semnat pentru această autostradă care va uni și prin infrastructură rutieră Moldova de Transilvania, punând astfel bazele unei noi treceri peste Carpați
  • A0 – Autostrada Bucureștiului, Lotul 1 Nord, fiind final de epopee pentru ultimul lot de autostradă rămas de construit dintre cele 7 loturi ale A0, dar și ultimul lot din Coridorul de Transport Pan-European nr. 4, cuprins între Nădlac și Constanța, ceea ce înseamnă că în câțiva ani vom traversa țara de la Vest la Est numai pe autostradă
  • A13 – Autostrada Sibiu-Făgăraș, Tronsonul 4, Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraș/Drum de legătură cu DN1, fiind al doilea contract de construcție semnat pentru această autostradă”, a precizat Scrioșteanu, adăugând că va reveni cu detalii după semnarea contractelor.

În luna mai a acestui an, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis, vineri, că o asociere de constructori turci a fost desemnată câștigătoarea contractului pentru proiectarea și execuția tronsonului 4 al Autostrăzii Sibiu- Făgăraș.

„O Asociere de constructori turci a fost desemnată câștigătoarea contractului pentru proiectarea și execuția tronsonului 4 (Sâmbăta de Sus – Municipiul Făgăraș și Drum de legătură cu DN1) al Autostrăzii Sibiu- Făgăraș!

Contractul adjudecat – la o valoare de 1,19 miliarde de lei (fără TVA)- prevede proiectarea și execuția celor 16,26 km ai acestui tronson de autostradă și a celor 5,6 km ai drumului de legătura în termen de 48 de luni (12 luni perioada de proiectare si 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor).”, a explicat ministrul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit datelor oferite de acesta, sectorul din Autostrada Sibiu- Făgăraș va asigura legătura pe un drum de mare viteză pe intercoridorul Moldova – Transilvania.

„Contractul, finanțat prin Programul Transport, va putea fi semnat peste 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestații.”, a precizat oficialul din Transporturi.

La rândul său, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a anunțat, tot pe Facebook, că asocierea câştigătoare este Makyol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret AS – Yapi Merkezi Insaat ve Sanayi AS.

Drumul de legătură cu DN1 are o lungime de 5,6 km.

Autostrada Sibiu-Făgăraș (68,05 km) este formată din patru tronsoane și face parte din Intercoridorul Moldova-Transilvania al rețelei de transport european TEN-T Coprehensive.

Tronsonul 1: Boița (Autostrada Sibiu-Pitești) si Avrig-Marsa (DJ105G) – 14,25 km

Tronsonul 2: Avrig-Marsa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1) – 19,92 km

Tronsonul 3: Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbata de Sus (DJ 105B) – 17,61 km

Tronsonul 4: Sâmbata de Sus (DJ 105B) – Municipiul Fagaraș si Drum de legatură cu drumul național DN1 – 16,26 km aferentă corpului de autostradă și 5,65 km aferentă drumului de legatură

În februarie, ministrul Sorin Grindeanua anunța că șase constructori şi asocieri din Ungaria, Turcia, Italia şi Austria au depus oferte pentru proiectarea şi execuţia celor aproximativ 20 de kilometri ai tronsonului Avrig-Arpaşu de Jos (tronfonul 2) al Autostrăzii Sibiu-Făgăraş.

Câștigătorul contractului va avea la dispoziție maximum 48 de luni (12 proiectare și 36 execuție) și 1,71 miliarde de lei (fără TVA), pentru a finaliza proiectul.”, a transmis oficialul pe pagina a de Facebook.

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *