Supliciul a trei copile bătute și legate cu lanțul de pat de către tatăl abuziv. Cum l-au pedepsit judecătorii
0 5 minute 10 luni

Judecătorii l-au condamnat la ani grei de închisoare pe un bărbat de 45 de ani pentru că și-a bătut și sechestrat ani de zile cele trei fiice minore. Fetele au avut nevoie de consiliere psihologică ca să își revină, iar acum au început o nouă viață, departe de tatăl abuziv.

Copilele au fost abuzate ani de zile de către tatăl lor FOTO Shutterstock

Copilele au fost abuzate ani de zile de către tatăl lor FOTO Shutterstock

Curtea de Apel Galați l-a condamnat definitiv pe un bărbat de 45 de ani din localitatea gălățeană Foltești la 5 ani și 7 luni de închisoare pentru rele tratamente aplicate minorului și lipsire de libertate în mod ilegal. 

Anchetatorii au stabilit că individul, în perioada 23.01.2015 (data decesului mamei fetelor) – 18.04.2017, și-a agresat constant fiicele de 10 ani, respectiv 12 ani și 13 ani. Mai mult decât atât, le-a legat pe toate cu lanțuri de un pat din casa unde locuiau, privându-le de îngrijirile specifice vârstei și punându-le în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală și morală.

„Cu ocazia audierii, martorul … declară că la data de 18.04.2017, în jurul orei 12.00, împreună cu soţia sa …, s-a deplasat în localitatea Folteşti la locuinţa cumnatului său pentru a le lua la domiciliul său pe fiicele acestuia întrucât erau sărbătorile pascale. În faţa porţii l-a găsit pe cumnatul său care intra în curte, acesta spunându-i că fiicele sale sunt închise în casă şi legate. A crezut că acesta glumeşte, astfel că a intrat în casă, iar într-o cameră le-a găsit pe … şi … legate cu lanţ şi lacăt de picioare, lanţul fiind asigurat de un picior al patului. … nu era legată. Toate fetele stăteau cu capul în jos şi nu vorbeau deloc”, a menționat procurorul de caz în rechizitoriu un episod

al abuzurilor la care bărbatul își supunea fiicele.

Au dormit în boscheți ca să nu mai fie bătute

Pe 15.04.2017, fetele au fugit de acasă și au dormit timp de trei zile în boscheți, în apropierea școlii unde învățau, de teamă să nu mai fie bătute și legate de pat de către tatăl lor. Nu a durat mult și acestea au alunecat pe panta infracțională, în condițiile în care au fost lipsite de ghidarea și supravegherea unui adult.

Pe 26.06.2017, polițiștii din Foltești au luat legătura cu reprezentanții Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului (DGASPC) Galați întrucât le anchetau pe cele trei fete pentru furt calificat, iar tatăl lor și nici bunicii nu mai voiau să știe de ele.

Bărbatul a recunoscut faptele și le-a declarat polițiștilor că își lega fiicele de pat de teamă să nu fugă. În realitate, le punea să facă curățenie în gospodărie și să îi facă mâncare, iar când nu era mulțumit, le bătea.

Consiliate psihologic 

Fetele au fost preluate de către Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului Galați și au fost consiliate psihologic, înregistrând aproape imediat rezultate bune la învățătură.

Acestea au fost date în plasament la un Complex de Servicii Sociale din cadrul DGASPC Galați, iar drepturile și obligațiile părintești sunt exercitate în prezent de către directorul instituției.

„Rezultă că minora dă dovadă de interes şi pregătire conştiincioasă la toate disciplinele. Randamentul şi nivelul învăţării sunt foarte bune deoarece eleva lucrează sistematic, temeinic şi are preocupări de aprofundare a materiilor predate. …este o persoană sociabilă, liniştită, atentă, optimistă, dar şi închisă”, este concluzia raportului de evaluare al reprezentanților DGASPC Galați în legătură cu una dintre copile.

Chiar și așa, vor trece ani de zile până când își vor reveni după traumele suferite în urma abuzurilor mentale, emoționale și fizice comise asupra lor de către propriul tată.  

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *