LIVE VIDEO Marele Premiu al Australiei, duminică, 08:00, Digi Sport 1. Max Verstappen, pole-position. Cine îl poate opri?
0 5 minute 1 an
  • F1: Marele Premiu al Australiei, duminică, 08:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova – CFR, duminică, 21:00, DGS 1

Max Verstappen, pole-position în Marele Premiu al Australiei. Olandezul a impresionat în acest debut de sezon

Pentru Verstappen, acesta este primul pole-position pe acest circuit, unde anul trecut a abandonat. El nu a obținut nicio victorie în carieră pe Albert Park.

Dublul campion mondial de la Red Bull are, de această dată, o mașină excelentă, considerată de mulți specialiști drept cea mai bună din istorie, astfel că este de așteptat să aibă o cursă impresionantă și în Australia.

De altfel, olandezul a fost cel mai rapid și la antrenamentele libere de vineri. Pentru Max Verstappen, acesta este al doilea pole-position obținut în cele trei etape din acest sezon și al 22-lea din cariera sa.

În prima etapă, la Marele Premiu din Bahrain, Verstappen a terminat pe locul 1, iar în Arabia Saudită, a încheiat al doilea.

Colegul său Sergio Perez, victorios în etapa din Arabia Saudită, a făcut o greșeală în calificările din Australia și va pleca de pe ultimul loc al grilei. Pentru Red Bull, acest circuit nu este unul prea „comod”, dacă avem în vedere că echipa a avut o singură victorie pe Albert Park, dar care a fost obținută tocmai în 2011.

  • Cursa de Formula 1 din Australia va fi duminică dimineata, de la ora 08.00, in direct pe Digi Sport 1. De la ora 10.00, tot pe Digi Sport 1, cursa și situația la zi din Formula 1 vor fi comentate în studioul Grila de Start.

Va reuși Lewis Hamilton să pună capăt prestațiilor dezamăgitoare? În Australia, el va pleca de pe locul 3

Circuitul din Australia este unul care îi place lui George Russell, mai ales că anul trecut a plecat de pe 6 și a terminat pe 3. De această dată, el va pleca de pe locul secund al grilei de start.

Pilotul de la Mercedes i-a luat fața, și de această dată, colegului său Lewis Hamilton, care va lua startul de pe 3. Septuplul campion mondial a încheiat pe 5 atât în prima etapă a acestui sezon, cât și în a doua. Două locuri dezamăgitoare.

Veteranul Fernando Alonso (41 de ani) continuă sezonul surprizelor și a obținut al patrulea timp. Aston Martin-ul său este neașteptat de reușit, mai ales ca fiabilitate, iar mulți îl văd pe spaniol drept principalul concurent pentru Verstappen în acest sezon. În primele două etape, Alonso a terminat de fiecare dată pe locul 3.

Primul Ferrari pe grila de start vine abia pe locul 5, de unde va porni Carlos Sainz, urmat de Lance Stroll, de la Aston Martin și de celălalt pilot de la Ferrari, Charles Leclerc. Monegascul a obținut pole-position și victorie anul trecut, pe acest circuit.

Grila de start a Marelui Premiu al Australiei:

Prima linie:
Max Verstappen (Olanda/Red Bull)
George Russell (Marea Britanie/Mercedes)
Linia a 2-a:
Lewis Hamilton (Marea Britanie/Mercedes)
Fernando Alonso (Spania/Aston Martin-Mercedes)
Linia a 3-a:
Carlos Sainz Jr (Spania/Ferrari)
Lance Stroll (Canada/Aston Martin-Mercedes)
Linia a 4-a:
Charles Leclerc (Monte Carlo/Ferrari)
Alexander Albon (Thailanda/Williams-Mercedes)
Linia a 5-a:
Pierre Gasly (Franţa/Alpine-Renault)
Nico Hulkenberg (Germania/Haas-Ferrari)
Linia a 6-a:
Esteban Ocon (Franţa/Alpine-Renault)
Yuki Tsunoda (Japonia/AlphaTauri-Red Bull)
Linia a 7-a:
Lando Norris (Marea Britanie/McLaren-Mercedes)
Kevin Magnussen (Danemarca/Haas-Ferrari)
Linia a 8-a:
Nyck de Vries (Olanda/AlphaTauri-Red Bull)
Oscar Piastri (Australia/McLaren-Mercedes)
Linia a 9-a:
Zhou Guanyu (China/Alfa Romeo-Ferrari )
Logan Sargeant (SUA/Williams-Mercedes)
Linia a 10-a:
Valtteri Bottas (Finlanda/Alfa Romeo-Ferrari )
Sergio Perez (Mexic/Red Bull).

Etichete:


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *