Decizie definitiva in cazul tanarului din Ucraina batut si talharit in Parcul Tabacarie, din Constanta!
0 5 minute 10 luni

Decizie definitivă în cazul tânărului din Ucraina bătut și tâlhărit în Parcul Tăbăcărie, din Constanța!

08 May, 2023 20:23


08 May, 2023 20:23

ZIUA de Constanta

1029
Marime text

Judecătorii de la Tribunalul Constanța au decis ca tinerii din oraș acuzați că ar fi bătut și tâlhărit un tânăr din Ucraina, în Parcul Tăbăcărie, din Constanța, rămân în stare de arest preventiv!
 
Decizia este definitivă!
 
Cazul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.
 
Cei deferiți justiției sunt acuzați de săvârșirea infracțiunii de talhărie calificată și complicitate la tâlhărie calificată!
 
În actul de sesizare a instanței se arată că la data de 31.01.2023, Poliția Municipiului Constanța – Biroul de Investigații Criminale a fost înregistrat plângerea formulată de persoana vatamată (…), în varstă de 17 ani, cetățean ucrainean, care a reclamat că în noaptea de 31.01.2023, în jurul orelor 21:00, în timp ce se afla în Parcul Tăbăcarie din municipiul Constanța, prin întrebuințarea de violențe, a fost deposedat de către patru persoane necunoscute de suma de 100 USD, o pereche căști audio Iphone și două bonuri valorice, fiecare în valoare de 20 lei.
 
Fiind audiate, în prezența apărătorului desemnat din oficiu și a traducătorului autorizat, persoana vătămată a declarat ca la data de 31.01.2023, în jurul orelor 21:00 – 21:10, se afla în Parcul Tăbăcărie, cu prietena sa (…), tot ucraineancă, în varstă de 15 ani.
 
Spre persoana vătămată a venit un grup de patru persoane de sex barbătesc.

 
Conform declarației, cei patru au vorbit în limba română, iar persoana vătămată nu a înțeles și le-a spus în limba engleză că nu ințelege limba română.
 
Conform magistraților, unul dintre cei patru indivizi, având un tatuaj pe gât, a scos un telefon mobil și pe aplicatia Translate, i-a scris ce caută, respectiv că fratele unuia din grupul lor a fost răpit.
 
Persoana vătămată a vrut să plece, moment în care un alt individ a aruncat cu un chiștoc de țigară aprins către aceasta, după care a lovit-o de trei ori cu piciorul în zona pieptului.
 
Persoana vătămată și-a dat borseta jos de pe umăr și i-a dat-o prietenei sale.
 
În acest timp, autorul a țipat la persoana vătămată, dupa care a smuls borseta din mana prietenei sale și a fugit către Țara Piticilor.
 
Borseta conținea o perche de căsti Apple fără fir de culoare albă, 100 de dolari americani, 30 lei și două bonuri valorice de 50 lei, de ajutor pentru ucrainieni.
 
În timp ce se afla la sediul poliției, prin aplicația telefonului mobil, victima a localizat căștile audio pe Aleea Viitorului din municipiul Constanta.
 
Persoana vătămată a mai menționat că valoarea prejudiciului cauzat este de aproximativ 1800 de lei.
 
Cu ocazia efectuării cercetării la fața locului, persoana vătămată a indicat locul comiterii faptei și traseul parcurs de autor după comiterea faptei.
 
Conform anchetatorilor, nu au fost identificate camere de supraveghere în proximitatea locului comiterii faptei, nu au fost identificate urme criminalistice apte exploatării ori alte mijloace materiale de probă.
 
În urma cercetărilor specifice, oamenii legii au reușit identificarea celor patru indivizi.
 
Recent, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au dispus trimiterea în judecată a celor patru.
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Constanța.
 
Oricare va fi decizia judecătoriei, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Foto cu rol ilustrativ!
 
Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 

Urmareste-ne pe Google News

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *