Primarul Chișinăului, considerat prorus, propune ca în Republica Moldova să se semneze un pact similar celui de la Snagov pentru aderarea la UE
0 2 minute 1 an

Sursă foto: Facebook Iv Ceban

Sursă foto: Facebook Iv Ceban

Ion Ceban, primarul Chișinăului, propune ca partidele din Republica Moldova să semneze un pact similar celui de la Snagov.

Ion Ceban, primarul orașului Chișinău, a spus că MAN (Mișcarea Alternativa Națională), formațiunea politică pe care o conduce, va propune semnarea unui pact similar cu cel de la Snagov.

„MAN consideră că integrarea europeană a Republicii Moldova trebuie să devină idee națională.

MAN va propune semnarea unui pact similar celui de la Snagov“, a scris Ceban pe Facebook.

Printr-un asemenea pact semnat de toate partidele politice din Republica Moldova, acestea și-ar asuma ca obiectiv de țară, indiferent de cine este la putere, aderarea la Uniunea Europeană.

În trecut, Ion Ceban a fost un lider de vârf al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, formațiune politică prorusă, și un prieten al președintelui Igor Dodon.

La 21 iunie 1995, liderii partidelor politice din România au semnat Pactul de la Snagov, , care atesta acordul forțelor politice față de strategia națională pentru pregătirea aderării României la Uniunea Europeană.

CITEȘTE ȘI     –    Ilan Șor, artizanul protestelor din Republica Moldova, condamnat la închisoare. Maia Sandu: Justiția își capătă legitimitatea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *