Reacția lui Angel Tîlvăr privind acțiunile de bruiaj ale Rusiei în zona de est a României
0 3 minute 3 săptămâni

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a zis marţi că navigaţia maritimă are cel mai mult de suferit în urma acţiunilor de bruiaj şi că România este preocupată de această problemă.

Clarificările vin după ce au apărut în spațiul public informaţii din raportul Centrului Euro-Atlantic pentru Rezilienţă, conform căruia Federația Rusă operează printr-un război electronic care este activ inclusiv în zona de est a României. Ministrul a fost chestionat de jurnaliști cum este afectată România de astfel de acţiuni de bruiaj şi ce măsuri se vor lua.

‘Evident, astfel de acţiuni pun în sistem de atenţie pe cei care sunt obligaţi şi care au posibilitatea să monitorizeze astfel de incidente. Evident, cel mai mult are de suferit navigaţia maritimă, motiv pentru care şi astăzi, în discuţiile pe care le-am avut cu domnul Guler, ministrul apărării din Turcia, componenta de siguranţă în ceea ce priveşte navigaţia pe Marea Neagră a ocupat un loc important pe agendă. În acest sens, vreau să vă spun că ne dorim, şi probabil că în iulie MCM-ul – Iniţiativa de deminare pe Marea Neagră – va deveni operaţională, discuţiile pe acest proiect sunt mai mult decât avansate. Suntem la nivel de detalii tehnice.’, a spus Tîlvăr.

‘Şi tot astăzi, ca urmare a propunerii pe care am avut-o din partea Turciei cu ceva vreme în urmă, am comunicat faptul că cel de-al doilea vânător de mine care va intra în dotarea Armatei României se va opri pentru o perioadă pentru pregătire şi pentru integrarea în acest format, mă refer la MCM. Deci (…) evident că ne preocupă, evident că ne dorim aşa ceva şi monitorizăm, dar este felul în care Rusia se comportă în regiune, nu de acum, ci de mai multă vreme’, a zis Angel Tîlvăr, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Ankara. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *