Răsturnare de situație în cazul femeilor condamnate pentru fraudarea alegerilor în 2020 şi desemnate preşedinţi la secţii de votare din Ciorani, Prahova, pentru 9 iunie 2024
0 2 minute 3 săptămâni

Cele două femei care au fost condamnate pentru fraudarea alegerilor locale din comuna Ciorani, Prahova, la scrutinul din anul 2020, şi care au fost desemnate preşedinţi la două secţii de votare din comună pentru alegerile din 9 iunie 2024 au fost înlocuite din funcţie. 

Potrivit datelor publicate, marţi, pe site-ul Primăriei Ciorani, Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală a admis o contestaţie a Partidului Social Democarat şi a dispus schimbarea celor două persoane din funcţiile de preşedinte al secţiei de votare 374 și 375.

Conform portalului instanţelor de judecată, G.N şi S.A.R au fost condamnate în august 2021, în baza unor acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, de magistraţii de la Judecătoria Buzău, la câte 1 an şi 8 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de falsificarea documentelor, dar și a evidenţelor electorale în formă continuată (patru acte materiale), faptă din 27 septembrie 2020.

Primarul comunei Ciorani, Marin Voicu, a fost trimis în judecată pentru fraudarea alegerilor locale din anul 2020 şi este inculpat într-un alt dosar pentru fapte asemănătoare care vizează scrutinul pentru alegerile parlamentare din anul 2020. Dosarul despre fraudarea alegerilor locale din septembrie 2020 în comuna prahoveană Ciorani a fost trimis în judecată în iulie 2021. Au fost deferiţi justiţiei 23 de inculpaţi, inclusiv primarul Marin Voicu.

Prin urmare, 20 de persoane sunt acuzate de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale. Două persoane sunt acuzate de complicitate la comiterea acestei fapte. Primarul Marin Voicu este trimis în judecată pentru instigare la falsificarea documentelor, precum și a evidenţelor electorale. În acest dosar au fost încheiate anterior 4 acorduri de recunoaştere a vinovăţiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *