Sarbatorind copilaria. Cum isi onoreaza copiii ziua, in lume?
0 4 minute o lună

Sărbătorind copilăria. Cum își onorează copiii ziua, în lume?

31 May, 2024 21:54


31 May, 2024 21:54

ZIUA de Constanta





518




Marime text

foto: Pixabay Ziua Copilului este sărbătorită în diverse moduri în întreaga lume, fiecare țară având propriile sale tradiții și activități speciale pentru a onora și a celebra copiii.

Iată câteva exemple despre cum este marcată această zi în diferite părți ale lumii:

Japonia – Kodomo no Hi (5 mai)

În Japonia, Ziua Copilului, cunoscută sub numele de Kodomo no Hi, este o sărbătoare națională care are loc pe 5 mai. Familiile ridică koinobori, steaguri în formă de crap, pentru a reprezenta fiecare copil din familie. De asemenea, copiii se bucură de dulciuri tradiționale și participă la diverse festivități.

 China – Liù Yī Értóng Jié (1 iunie)

În China, Ziua Copilului este sărbătorită pe 1 iunie, zi în care copiii primesc cadouri și se bucură de spectacole, parade și evenimente speciale organizate în școli și parcuri. Este o zi liberă de la școală pentru a permite copiilor să se bucure de activități recreative.

 Mexic – Día del Niño (30 aprilie)

În Mexic, Ziua Copilului este celebrată pe 30 aprilie. Școlile organizează petreceri, jocuri și activități speciale pentru elevi. Copiii primesc cadouri și dulciuri, iar parcurile și locurile de joacă sunt pline de evenimente distractive.

Turcia – Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (23 aprilie)

Turcia sărbătorește Ziua Copilului pe 23 aprilie, zi care coincide cu Ziua Suveranității Naționale. Este o sărbătoare națională în care copiii participă la parade, spectacole de dans și cântece. În plus, în unele orașe, copiii iau simbolic locul oficialilor în funcții de conducere pentru o zi.

 India – Bal Diwas (14 noiembrie)

În India, Ziua Copilului este sărbătorită pe 14 noiembrie, în ziua de naștere a primului prim-ministru al Indiei, Jawaharlal Nehru, care era cunoscut pentru dragostea sa pentru copii. Școlile organizează concursuri, spectacole și activități recreative, iar copiii primesc dulciuri și cadouri.

Brazilia – Dia das Crianças (12 octombrie)

În Brazilia, Ziua Copilului este sărbătorită pe 12 octombrie, zi care coincide cu sărbătoarea religioasă a Fecioarei Aparecida, sfânta patroană a Braziliei. Copiii primesc cadouri și participă la activități recreative, iar parcurile de distracții și centrele comerciale organizează evenimente speciale.

România – Ziua Copilului (1 iunie)

În România, Ziua Copilului este sărbătorită pe 1 iunie. Este o zi liberă pentru copii, iar școlile și grădinițele organizează activități speciale, precum spectacole, concursuri și excursii. Parcurile și locurile de joacă sunt pline de evenimente și ateliere interactive pentru copii.
 

Ziua Copilului este o sărbătoare globală ce subliniază importanța și valoarea copiilor în societate. Indiferent de țară, această zi este marcată prin bucurie, jocuri, cadouri și activități speciale, creând amintiri frumoase pentru cei mici și subliniind drepturile și bunăstarea copiilor de pretutindeni. 

 Citește și:

Vremea la Constanța de Ziua Copilului, 01 iunie 2024

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *