Ce nebunie! Leverkusen a egalat în minutul 90+7 și a stabilit un record absolut de invincibilitate
0 3 minute 2 săptămâni
  • Media: Fotbal Club, vineri, 19:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi – Rapid, vineri, 20:30, DGS 1

Echipa lui Xabi Alonso a remizat cu AS Roma, scor 2-2, în returul semifinalelor Europa League și s-a calificat în ultimul act al competiției. 

Condusă cu 0-2 de AS Roma, Leverkusen a egalat în 90+7 și a rămas invincibilă în acest sezon. Are 49 de meciuri fără eșec, un nou record absolut în fotbal

A fost un meci ”nebun” în Germania. Italienii au condus cu 2-0 după ce Leandro Paredes a reușit ”dubla” din penalty. Nemții au redus din diferență, în minutul 82, după ce Gianluca Mancini și-a băgat mingea în propria poartă, iar Josip Stanisic a egalat în 90+7, ”specialitatea casei” pentru elevii lui Alonso. 

În urma acestei remize, Leverkusen a ajuns la 49 de meciuri fără înfrângere, în toate competițiile. Astfel, ”Farmaciștii” au depășit recordul celor de la Benfica, care înregistra 48 de meciuri fără eșec în perioada decembrie 1963 – februarie 1965, și au stabilit un nou record absolut de invincibilitate.

Impresionant este faptul că, în aceste 49 de meciuri, formația pregătită de Xabi Alonso a marcat 136 de goluri!

  • Finala Europa League este programată pe 22 mai, la Dublin, unde echipa lui Xabi Alonso o va întâlni pe Atalanta.

Xabi Alonso i-a ”taxat” pe contestatarii fotbalului german

Xabi Alonso, antrenorul lui Leverkusen, echipă neînvinse în 49 de meciuri în actuala stagiune, a profitat de calificarea lui Dortmund în finala UEFA Champions League pentru a îi ”taxa” pe contestatarii fotbalului german

„Este un lucru foarte bun pentru Bundesliga. De asemenea, vreau s-o felicit pe Dortmund, să-l felicit pe Edin (Terzic, antrenorul Borussiei – n. r.).

Nu este niciodată uşor să te califici într-o finală de Liga Campionilor. Acum au această şansă. Au arătat o prestaţie colectivă frumoasă”, a spus Xabi Alonso într-o conferinţă de presă în ajunul meciului cu AS Roma.

„Acest nivel ridicat al Bundesliga arată că nu este simplu ce am realizat noi. Împotriva tuturor echipelor este complicat să joci, nu doar Dortmund sau Bayern, ci şi Leipzig, Stuttgart, Eintracht Frankfurt”, a subliniat tehnicianul basc în vârstă de 42 de ani, campion mondial (2010) şi european (2008, 2012), ca jucător, cu naţionala Spaniei.

Etichete: uefa europa league , leverkusen – as roma


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *