Iranul a adus în mod deliberat Orientul Mijlociu pe marginea prăpastiei, declară şefa diplomaţiei germane
0 2 minute 2 săptămâni

Iranul a adus „în mod absolut deliberat” Orientul Mijlociu „pe marginea prăpastiei”, după ce a tras sute de rachete şi drone asupra Israelului, a declarat duminică şefa diplomaţiei germane Annalena Baerbock,

Annalena Baerbock, șefa diplomației germane

Annalena Baerbock, șefa diplomației germane

Regimul iranian „aproape a cufundat o regiune întreagă în haos”, a subliniat Baerbock în timpul unei scurte alocuţiuni la Berlin, scrie Agerpres.

Totodată, ea a îndemnat „toţi actorii din regiune să acţioneze cu prudenţă”, pentru că „spirala escaladării trebuie frântă”.

În paralel, cancelarul federal german Olaf Scholz, aflat în vizită în China, a îndemnat toate părţile la reţinere după atacurile iraniene. „Nu putem decât să îndemnăm toată lumea – şi în special Iranul – să nu continue pe această cale”, a declarat Scholz pentru presă.

Cancelarul federal a denunţat „o gravă escaladare” în tensiunile din Orientul Mijlociu şi şi-a exprimat „solidaritatea” cu Israelul.

Iranul a lansat sâmbătă peste 200 de drone şi rachete împotriva Israelului, ca răspuns la un bombardament împotriva consulatului său de la Damasc, bombardament pe care Teheranul l-a imputat Israelului.

Represaliile de sâmbătă constituie primul atac direct întreprins vreodată de puterea iraniană împotriva teritoriului israelian.

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *