Ce se va întâmpla când Regele Charles al III-lea va muri? Operațiunea „Podul Menai”
0 3 minute 4 luni

Află în articol ce este „Operațiunea Podul Menai”.

Charles al III-lea a urcat pe tron ​​în septembrie 2022, în momentul în care mama lui, regina Elisabeta a II-a, a murit. Încoronarea sa oficială a avut loc pe 6 mai 2023. Cu toate acestea, deși nimeni nu își dorește ca acesta să moară, având în vedere că Regele Charles are 75 de ani, este destul de inevitabil să-l vedem pe fiul său, Prințul William, devenind rege în următorii ani.

Potrivit Cosmopolitan, la fel ca și în cazul Reginei Elisabeta, se pare că există un plan detaliat pentru momentul în care Charles va muri.

„Operațiunea Podul Menai”

Planurile pentru moartea Regelui Charles și înmormântarea de stat sunt denumite „Operațiunea Menai Bridge”, numită așa după un pod suspendat din Țara Galilor. 

Acest plan ar fi în vigoare de ceva timp. Aranjamentele pentru înmormântarea lui Charles ar fi început să fie planificate aproape imediat după ce a devenit rege – cel puțin, conform fostului ofițer de protecție regală Simon Morgan.

„Din păcate, începând de mâine dimineață, planificarea „Operațiunii Podul Menai” va începe cu seriozitate”, a spus Morgan pentru Today, pe 20 septembrie 2022 și a adăugat că „chiar și Regele Charles a spus în acceptarea sa că va accepta acest rol atâta timp cât viața îi va permite”.

„Operațiunea Podul Londra” anunța moartea Reginei Elisabeta

Detaliile despre „Operațiunea Podul Menai” nu au fost încă divulgate, dar probabil că vor fi foarte asemănătoare cu „Operațiunea Podul Londra” – numele de cod folosit pentru moartea Reginei Elisabeta. Înseamnă că în ziua în care Regele Charles moare, familia sa va fi informată, urmată de prim-ministru (în prezent Rishi Sunak). Știrile vor călători apoi în țările și guvernele Commonwealth unde Regele Charles este șef de stat și, în final, în asociația presei.

Când Regina a murit pe 8 septembrie 2022, o sursă a declarat pentru The Telegraph că „Regele a fost ferm că declarația oficială nu trebuie făcută publică până când toți membrii familiei nu au fost informați. Era un tată care vorbea pentru că îi pasă”.

Este de așteptat ca înmormântarea Regelui Charles să aibă loc la nouă zile după moartea sa (cea reginei a fost ținută la 11 zile după moartea ei), în „bolta regală” din Capela memorială a Regelui George al VI-lea de la Castelul Windsor. Reamintim că recent Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu cancer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *