Stenograme din dosarul mitei la ASSMB. Cristian Plută i-ar fi propus Oanei Sivache șpagă de 210.000 euro
0 3 minute 6 luni

Stenograme din dosarul mitei la ASSMB. Cristian Plută iar fi propus Oanei Sivache șpagă de 210.000 euro / Foto: Facebook ASSMB

Stenograme din dosarul mitei la ASSMB. Cristian Plută iar fi propus Oanei Sivache șpagă de 210.000 euro / Foto: Facebook ASSMB

Apar noi detalii din dosarul mitei de la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Apar noi detalii din dosarul mitei de la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB). Potrivit procurorilor DNA, Cristian Plută, directorul adjunct, i-ar fi propus șefei instituției mită de 210.000 euro pentru încheierea unor contracte de reabilitare a unităților medicale administrate de ASSMB. În schimb, Oana Sivache l-a denunțat, transmite Antena 3 CNN.

Se întâmplă în contextul în care Cristian Pluta a fost director general al Administrației Spitalelor București până în aprilie 2023. Ulterior, a fost înlocuit de Oana Sivache, însă a rămas adjunct al ASSMB. Cristian Plută este acuzat că a primit în iunie anul acesta mită 20.000 euro de la Cristescu George Mirel, pentru a fi propus în funcția de manager interimar al Spitalului Colentina. În plus, Cristian Plută ar fi primit mită peste 300.000 lei și pentru un contract încheiat de instituție cu o societate comercială, care viza modernizări la unitățile sanitare și la imobilele administrate de ASSMB. Acesta ar fi vrut să o implice și pe Oana Sivache, căreia i-ar fi propus o mită de 210.000 euro. Potrivit procurorilor DNA,  oferta a fost lansată chiar într-un restaurant, mai relatează sursa citată.

Stenograme: Ce a vorbit Sivache cu Plută

Oana Sivache: Deci, ai zis că ăia de la lucrări. Bun. Doar ai mei 210.000 euro? Mi se pare exagerat!

Cristian Plută: Eu nu muncesc degeaba!

Oana Sivache: Păi, și stai așa, Plută! Adică trei inși înseamnă 600.000 euro. Mi se pare mult, nu e greșeală undeva?

Cristian Plută: La asta nu fac greșeli. Bun!

Oana Sivache ar fi înregistrat întreaga convorbire, iar apoi l-a denunțat pe directorul adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) la DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *