Ce înseamnă dacă te doare capul pe partea dreaptă
0 4 minute 7 luni

Ce înseamnă dacă te doare capul pe partea dreaptă / Foto: Pixabay

Ce înseamnă dacă te doare capul pe partea dreaptă / Foto: Pixabay

Află în articol ce poate înseamna faptul că te doare capul pe partea dreaptă.

Mulți oameni suferă de dureri de cap doar pe o o anume parte a capului. Cauzele posibile ale unei dureri de cap pe partea dreaptă includ utilizarea medicamentelor, alergii, migrene și probleme neurologice. Aproape 50% dintre adulți raportează în fiecare an dureri de cap, ceea ce le face printre cele mai frecvente probleme de sănătate, scrie Medical News Today. Citiți în continuare pentru a afla mai multe despre durerile de cap din partea dreaptă a capului și remedii pentru a ajuta la gestionarea durerii.

Cauze posibile

O durere de cap pe partea dreaptă a capului poate fi cauzată de:

1. Probleme neurologice

 Diverse probleme ale creierului pot provoca o durere unilaterală. Următoarele afecțiuni neurologice pot fi responsabile pentru durerile de cap pe o parte:

– Nevralgie occipitală: Aceasta apare atunci când nervii care merg dinspre partea superioară a măduvei spinării spre scalp (nervii occipitali) devin deteriorați sau inflamați. Simptomele includ durere ascuțită în partea din spate a capului și a gâtului, durere în spatele ochiului și sensibilitate la lumină.

– Arterita temporală: Arteritele din cap și gât se inflamează cu arterita temporală. Împreună cu durerile musculare, provoacă o durere de cap severă pe partea laterală a capului. Alte simptome includ oboseală, dureri de maxilare și tâmple sensibile.

– Nevralgie de trigemen: Aceasta provoacă dureri intense la nivelul feței și capului. Durerea afectează de obicei doar o parte a capului la un moment dat. Este cauzată de perturbarea nervului trigemen de la baza creierului.

2. Utilizarea medicamentelor

Durerile de cap pot apărea ca efect secundar al medicamentelor prescrise sau eliberate fără prescripție medicală (OTC). De asemenea, pot fi cauzate de utilizarea excesivă a medicamentelor, inclusiv analgezice OTC, cum ar fi: acetaminofen (Tylenol), acid acetilsalicilic, ibuprofen (Motrin, Advil).

Acest tip de durere de cap se numește cefalee prin abuz de medicamente. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, este cel mai frecvent tip de cefalee secundară. O cefalee secundară este o durere de cap cauzată de o altă afecțiune. Durerile de cap cauzate de utilizarea excesivă a medicamentelor sunt adesea mai acentuată la trezire.

Alte cauze ale durerilor de cap pot duce la durere pe tot capul sau doar pe o parte, includ: alergii, un anevrism, oboseală, lovitură la cap
infecții, inclusiv infecții ale sinusurilor, fluctuații ale nivelului de zahăr din sânge cauzate de lipsa meselor, încordări musculare, tumori.

Ce tipuri de dureri de cap afectează partea dreaptă?

Există peste 200 de tipuri de dureri de cap. Unele sunt dureri de cap primare, unde durerea de cap este simptomul principal, iar altele sunt secundare, unde durerea de cap apare ca simptom al unei alte afecțiuni.

Cu toate acestea, o migrenă sau o durere de cap în grup sunt cele mai probabile cauze ale unei dureri de cap pe partea dreaptă a capului. Durerile de cap tensionate pot provoca, de asemenea, dureri pe o parte a capului la unii oameni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Citește articolele cu aceleași etichete:

casa


cauze


de ce


durere de cap


simptome

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *