De ce nu este bine să beți ceai de somn în fiecare seară
0 4 minute 9 luni

FOTO: Freepik @svetlanasokolova

FOTO: Freepik @svetlanasokolova

Ce se întâmplă dacă beți ceai de somn în fiecare seară și de ce este important să dormiți peste 7 ore pe noapte.

Specialiștii recomandă, în cazul adulților, ca numărul de ore de somn să fie de 7-9 ore de somn de calitate, studiile arătând că un somn insuficient este asociat cu o stare de sănătate precară, inclusiv creșterea în greutate, un indice de masă corporală de 30 sau mai mare, diabet, tensiune arterială ridicată, boli de inimă, accident vascular cerebral și depresie.

Insomnia este una dintre cele mai frecvente tulburări de somn cu care se confruntă un număr tot mare de persoane, multe dintre acestea și caurmare a stilului de viață foarte agitat, cu o agendă mereu plină. Dacă pentru unii o plimbare înainte de culcare sau exercițiile de relaxare pot contribui la inducerea somnului, alte persoane recurg la consumul de ceaiuri care să inducă somnolența.

Astfel, nu este recomandat să beți ceai de somn în fiecare seară sau să-l folosești în mod regulat ca un obicei. Ceaiurile de somn, care conțin adesea ingrediente precum valeriana, mușețel sau melisă, pot fi utile în unele situații pentru a ajuta la relaxare și inducerea somnului în cazul insomniei sau al tulburărilor de somn ocazionale.

Cu toate acestea, există câteva aspecte importante de luat în considerare:

Toleranța: Dacă bei în mod regulat același tip de ceai de somn, corpul tău poate dezvolta o toleranță la efectele sale. Acest lucru înseamnă că va fi necesară o cantitate din ce în ce mai mare pentru a obține aceleași efecte, ceea ce poate duce la dependență de ceaiul de somn.

Interacțiuni cu medicamentele: Dacă iei medicamente, este important să discuți cu medicul tău înainte de a începe să consumi ceai de somn, deoarece acesta poate interacționa cu anumite medicamente și să aibă efecte secundare nedorite.

Cauza insomniei: Consumul regulat de ceai de somn nu abordează cauza subiacentă a insomniei. Dacă ai probleme frecvente de somn, este mai bine să consulți un specialist în somn sau un medic pentru a identifica cauza și a primi sfaturi adecvate.

Varietate: Dacă decizi să consumi ceai de somn, este recomandat să alternezi cu alte tipuri de ceaiuri, pentru a evita dezvoltarea unei dependențe și pentru a nu crea un obicei rigid.

În acest caz,în loc să folosiți ceaiul de somn în fiecare seară, este mai bine să încercați să dezvoltați obiceiuri sănătoase de somn, cum ar fi stabilirea unei rutine regulate de culcare, evitarea consumului de cafeină sau alcool înainte de culcare, și crearea unui mediu de somn confortabil în dormitor.

Dacă aveți dificultăți frecvente cu somnul, este întotdeauna indicat să consultați un profesionist medical pentru sfaturi și tratament adecvat, recomandă Chat GPT.

Citește și: De ce să renunți la paharul de vin de la cină

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *