Doi soldați ucraineni au fost salvați după ce s-au ascuns timp de 18 luni în teritoriul ocupat de Rusia
0 3 minute 7 luni

Forțele speciale ucrainene au reușit să salveze cu succes doi militari care se ascundeau de peste un an și jumătate în regiunile ocupate de ruși din Ucraina, a anunțat Marina ucraineană într-o postare pe Facebook, citată de Yahoo News. 

FOTO: Ukrainian Navy via Yahoo News.

FOTO: Ukrainian Navy via Yahoo News.

Cei doi bărbați fuseseră „grav răniți” în timp ce luptau cu forțele rusești, dar au reușit să evite capturarea, ascunzându-se cu ajutorul comunităților locale, se arată în postare.

Militarii au fost scoși cu succes de pe teritoriul ocupat și au revenit în siguranță în regiunile controlate de Ucraina.

Fiecare viață este importantă”, a declarat Marina ucraineană în postare, care a inclus o înregistrare video cu soldații îmbrățișându-se.

„A fost luată decizia de a efectua o operațiune specială de salvare și evacuare a militarilor, a cărei pregătire și desfășurare a fost încredințată unității speciale a Marinei «Angels»”, se arată în postare.

„Datorită eforturilor comune, doi militari care se aflau pe teritoriul ocupat de mai bine de un an și jumătate au fost aduși recent pe teritoriul controlat de Ucraina”, adaugă postarea.

Unități din cadrul Comandamentului Forțelor de Asalt Aerian al Ucrainei au fost, de asemenea, implicate în operațiune, asigurând foc de acoperire pentru unitatea Angels, se arată în postare.

Un fost militar britanic a fost ucis în noiembrie în timp ce încerca să salveze ucraineni în timpul unei bătălii, a relatat BBC.

Simon Lingard, în vârstă de 38 de ani, a murit în regiunea Bakhmut din estul Ucrainei, devastată de război. Lingard a fost lovit de fragmente din focul de artilerie, iar o autopsie a constatat că a murit din cauza rănilor suferite la cap și la piept.

Fosta sa parteneră, Stacey Longworth, a declarat că acesta a fost „un tată extraordinar și nu doar un soldat”, potrivit BBC.

„Sunt mulți oameni care nu sunt de acord cu ceea ce a făcut Simon și care și-au exprimat opiniile, dar familia lui este incredibil de mândră de el și l-am susținut la fiecare pas”, a adăugat ea.

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *