Traseul din Bucegi pentru turiștii montani începători. Durează câteva ore, iar peisajele sunt de vis VIDEO
0 3 minute 11 luni

Munții Bucegi au un farmec aparte, dar și peisajele mirifice în orice perioadă a anului. Un traseu de 14 km care leagă Cheile Zănoagei de Lacul Scropoasa și cascada 7 izvoare și se termină Cheile Zănoagei vă va încărca bateriile pentru această vară cu siguranță.

Muntii Bucegi  FOTO muntiiromaniei ro

Muntii Bucegi FOTO muntiiromaniei ro

Turiștii vor avea parte de o priveliște incredibilă asupra Cheilor Orzei și de o plimbare relaxantă pe lângă lac. Întregul traseu se poate face în câteva ore.

Punctul de plecare pentru acest traseu este Camping Zănoaga, județul Dâmbovița, și se află la doar 68 de km distanță de orașul Brașov, la 84 km de Ploiești, respectiv la 160 km de București.

Este un traseu bine marcat, aşa că nu aveţi cum să vă rătăciţi. Este de preferat, însă, să îl începeţi în prima parte a zilei, pentru a nu veni la locul de cazare pe înserat, întrucât zona este frecventată de urşi.

Traseu propus: Camping Zănoaga – Cheile Zănoagei – Cascada 7 Izvoare – Lacul Scropoasa și retur

Marcaj: cruce albastră

Diferență de nivel: 170 m

Accesibilitate: tot timpul anului

Recomandări: echipament adecvat

Durată traseu: 1-2 ore / sens.

Călătoria are o distanță de circa 3,2 km, pornind de la altitudinea de 1.371m și ajungând la 1.202m, pe malul Lacului Scropoasa.

Lacul Scropoasa. FOTO instatravel ro

Imaginea 1/4: Lacul Scropoasa. FOTO instatravel ro

Cea mai bună variantă de a ajunge la Cheile Zănoagei este DN 71 Târgovişte – Sinaia. Părăsiţi DN 71 şi intraţi pe DJ 713 – Cabana Cuibul Dorului – Şaua Dichiu.

De la Cuibul Dorului faceţi stânga spre platoul Padina, pe drum asfaltat recent şi mergeţi până ajungeţi la Campingul Zănoaga. De la Campingul Zănoaga există indicator Lacul şi Cabana Scropoasa.

Se trece apa pe un podeţ din capătul din stânga al campingului şi se urmează marcajul cruce albastră.

Ţinând partea stângă a Lacului Scropoasa, ajungeţi la capătul Cheilor Orzei. Nu departe se află şi Cascada 7 Izvoare, care se spune că are cea mai pură apă din lume.

Lacul Scropoasa este un lac de baraj artificial construit în anul 1929 în scopuri hidroenergetice, situat la aproape 1200 de metri altitudine, cu o suprafaţă 5,7 hectare. Lacul Scropoasa alimentează hidrocentrala de la Dobreşti, una dintre cele mai vechi din România, construită în anul 1936. Barajul Scropoasa are 27 de metri înălţime şi 6 metri lăţime.

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *