Viceprimarul USR al Capitalei, Horia Tomescu, și-a dat demisia după scandalul de corupție de la ASSMB
0 5 minute 2 luni

Viceprimarul USR al Capitalei, Horia Tomescu, și-a anunțat, vineri, demisia din funcție, adăugând că a luat această decizie „din motive personale”. Anunțul vine la scurt timp după scandalul de corupție de la Administrația Spitalelor din București, după ce managerul de la Colentina și adjunctul administrației au fost acuzați de luare de mită. Tomescu avea în subordine ASSMB.

„Astăzi este ziua în care am pus punct celei mai importante perioade din cariera mea politică, cea de viceprimar USR al Capitalei. Motivele sunt unele personale pentru că după cum bine știți, la finalul fiecărei zile ne gândim la sănătatea și binele nostru dar și a celor dragi. A fost o perioadă plină de provocări, de învățături, de multe ore peste program dar și de împliniri și realizări. Mulțumesc colegilor pentru susținere și încredere și mulțumesc bucureștenilor pentru acești ani, în care am colaborat pentru dezvoltarea Bucureștiului, asigurându-i că rămân alături de ei, ca simplu cetățean care iubește acest oraș. USR va rămâne mereu partidul născut din speranța unei societăți mai bune și avem cu toții datoria să nu uităm asta. Le doresc succes colegilor mei și rămân alături de ei în această luptă pentru Bucureștiul oamenilor buni”, a scris Tomescu, pe Facebook.

În urma anunțului, USR București i-a mulțumețit lui Horia Tomescu pentru toată activitatea sa în Primăria Municipiului București.

„Demisia viceprimarului a fost înaintată din motive personale, înțelegem și respectăm decizia sa. În calitate de viceprimar al Capitalei, Horia Tomescu a avut responsabilități esențiale, contribuind la administrarea și coordonarea sistemului de sănătate din București (ASSMB), precum și la conducerea Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB)”, a transmis USR, într-un comunicat.

Vlad Voiculescu, președintele USR București, a explicat că „va merge mai departe alături de Nicușor Dan și va avea o nouă propunere pentru postul de viceprimar, care să asigure bunul mers al proiectelor începute și să continue lupta anti-corupție cu îndârjire”.

„Îi mulţumesc lui Horia Tomescu pentru munca depusă până acum. Trebuie să fim siguri că Bucureștiul devine un oraș funcţional şi nu o vacă de muls banii contribuabililor”, a mai spus Voiculescu.

Adjunctul Administrației Spitalelor a fost arestat preventiv pentru luare de mită. Managerul de la Colentina, în arest la domiciliu

Luni, procurorii DNA au făcut percheziții la Administrația Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), instituție aflată în subordinea Primăriei Capitalei, într-un dosar de corupție privind încheierea unor contracte de achiziție publică și numirea unor persoane în funcții de conducere a spitale din București, a anunțat Direcția Națională Anticorupție.

Potrivit unor surse judiciare, în dosar ar fi cercetați directorul general adjunct ASSMB, Cristian Plută, dar și directorul Spitalul Colentina, George Mirel Cristescu.

Adjunctul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), Cristian Plută, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. El este acuzat de DNA de luare de mită.

Mandat de arestare preventivă a primit şi Silviu Stăncilă, cel care intermedia mita pentru Plută, în timp ce managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, a fost plasat în arest la domiciliu, iar omul de afaceri Dumitru Alexandru Paul a fost pus sub control judiciar.

Cristian Plută este acuzat de DNA că a cerut şi a primit 20.000 de euro de la George Mirel Cristescu, pentru a obţine numirea acestuia în fruntea spitalului din Colentina.

Editor : B.C.

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *