Donație de 1,5 milioane de euro din partea unei mari companii din apărare, refuzată de Papa Francisc. Acuzații directe făcute de suveranul pontif
0 3 minute 3 luni

Papa Francisc a respins o donaţie în valoare de 1,5 milioane de euro de la o mare companie din domeniul apărării.

Potrivit companiei în cauză, Leonardo, donaţia era destinată spitalului de pediatrie Bambino Gesu, administrat de Vatican, în vederea achiziţionării de echipament medical, potrivit cotidianului La Repubblica, citat de DPA, scrie Agerpres. Banii vor ajunge acum la un spital de copii din oraşul italian Genova.

Cu peste 50.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri de aproximativ 15 miliarde de euro, Leonardo este unul dintre cele mai mari grupuri din industria apărării la nivel mondial. Statul italian deţine o cotă de 30% din această companie.

În mesajul său adresat cu ocazia Crăciunului, Papa Francisc a acuzat industria apărării că profită de pe urma războaielor şi a altor conflicte. Potrivit cotidianului La Repubblica, refuzul Vaticanului a reprezentat o surpriză pentru conducerea grupului Leonardo. 

„Lovirea fără discernământ a civililor este crimă de război”

În urmă cu doar câteva zile, făcând aluzie la conflictele din Oientul Mijlociu și Europa de Est, Papa Francisc a afirmat că „lovirea fără discernământ” a civililor reprezintă o crimă de război, deoarece încalcă dreptul internațional umanitar, scrie Reuters.

Exprimându-și îngrijorare că războiul dintre Israel și grupul islamist palestinian Hamas din Fâșia Gaza ar putea să se extindă în Orientul Mijlociu, a cerut un „armistițiu pe toate fronturile, inclusiv în Liban”.

El a condamnat atacul transfrontalier al Hamas din Gaza în sudul Israelului, din 7 octombrie, drept un act „atroce” de „terorism și extremism” și a reiterat apelul pentru eliberarea imediată a celor încă ținuți ostatici de militanții din Gaza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *